Mirre

Lakritsroten – Drömmen för lakritsälskare

Hej

Dagen och stundande fredagsmys till ära så tänkte jag tipsa om godisbutiken och webbshoppen som heter Lakritsroten. Vi är ju svaga för lakrits här hemma och att då hitta på lakritsroten var ju som en guldgruva. Lakrits ska man ju inte äta i för stora mängder och inte för mycket på en och samma gång. Därför är det perfekt att köpa sådana här påsar och spara på och blanda i då och då i annat godis man köper för sitt fredagsmys. Här ovan ser ni några av våra favoriter när det gäller lakrits, mums!

Vilka är lakritsroten?

Lakritsroten har fler butiker i landet och de finns i Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. Närmast tillhands för oss är ju Göteborg eftersom vi ska på semester ditåt i sommar. Då kommer vi givetvis gå in och handla där i sommar. I Stockholm finns det sex butiker centralt. Malmö och Göteborg har två butiker var och Uppsala har en. Man har även delat in butikerna i olika avdelningar med lakrits som fokus. Det finns godis, Skönhet, mat och bak. Litteratur, Presenter, företagspresenter och provsmakning.

Butiken vill att man ska få en smakupplevelse och upplevelse då man besöker för en mysig stund tillsammans. De som arbetar i butikerna har mycket kunskap om lakrits och produkterna och man kan dörför gå därifrån också med mer vetskap.

Lakrits och lite fakta

Lakrits som krydda kommer från kryddan lakritsrot och tillhör ärtväxter. Lakritsväxten är en stor buske med långa rötter som kan bli uppåt 10m lång. Lakritsroten finns i torrare klimat runt medelhavsområdet, Kina, Iran Australien och delar av Nordamerika. Långt tillbaks i tiden så långt som för 4000 år sedan har man också använt lakrits i medicinskt syfte vilket man också gör än i dag. Huvudsaken var att ge soldaterna i krig lakritsrot att tugga på för att släcka törsten. På 1500-talet började England odla lakrits och då uppfann med den mjuka lakrits vi är vana vid. Lakritsroten kokas och mals ner för att få fram den extrakt som behövs i det vi tillverkar lakritsprodukter i.

Det finns olika slags lakrits också vilket man kanske inte tror. Det finns Saltlakrits där man tillsätter salmiaksalt och rålakrits som framställs direkt från lakritsroten. Rålakrits innehåller inget tillsatt socker, men ger ändå en mer söt smak. I dagens samhälle har vi ju mycket olika produkter vi har lakrits i, många mer än vi faktiskt tänker på. Därför vore det extra kul att besöka butiken för att få än mer vetskap i det

Italienarna är dem som sägs vara de främsta att tillverka och odla fram bäst lakrits.

Fler användbara länktips

√ Mer Tips från sweetwordsbymirre

 Lakritsroten – Kommande påskägg

Fortsatt mer Fakta om lakrits

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

13 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *