Bella,  Bellis

Hög feber och huvudbry!

Hej

Jaha nu var det vabbruari för oss. Andra omgången, eller är det t.o.m tredje gången Bellis är sjuk sedan efter jul. Det går verkligen för runt med baciller i skolan. Den här gången har det slagit till hårdare på henne. Hon har legat i hög feber och sängliggande nu i två dagar. Hon har fått ta febernedsättande men ändå varit jättematt. Idag är hon uppe lite mer och febern är inte lika hög. Det är jobbigt att se sitt barn så hängig. Vi får också se om BQ och jag trillar dit, då är det så!

Som en extra mini-mamma

Vi låna hem Bella ett par dagar för Bellis skull för det skulle kännas lite lättare. Bella och Bellis vart överlyckliga och se varandra. Bellis har ju som jag skrev varit sängliggande och inte orkat direkt något. Bella märkte det och velat ligga mycket vid Bellis. Något jag märkte efter ett tag vart lite jobbigt för Bella. Hon börja pipa och ha sig om Bellis gick på toa eller så. Mycket märktes då Bellis la sig för kvällen igår och Bella fick vara utanför rummet. Bella börja då bli orolig och gick och pep och gnällde. Hon kom inte till ro. Vi ville sära på dem då också för Bellis kan inte slappna av och sova annars, hon vill vara vaken och vara med Bella. Dessutom behöver Bellis få sova för att hon är sjuk och behöver sova för att få bli frisk. Dessutom ska man visa sig bestämd mot hunden också att nu är det såhär.

Ja, vi fick ju huvudbry

Bella nöjde sig efter en stund och när BQ och jag la oss började hon pipa mycket igen och börja slicka intensivt på min arm och kind och ville ligga så nära det bara kan gå. Jisses man fick ju knappt plats trots att det är en mindre hund. BQ och jag ställde oss båda frågan – Men vad är det egentligen, är hon sjuk?. Bella fortsatt pipa och gick av och an. Vi sa betämt till att hon fick sluta och gå lägga sig. Vilket hon också gjorde och vi somna.

Jag ska väl ärligt erkänna att jag vart fundersam och lite orolig vad det var för fel och kände inte igen hennes beteende. Vi sov oss igenom natten och vid fem på morgonen väckte Bella mig och gnällde igen. Bellis väcktes då av det och då fick Bellis lägga sig i min säng och då somna både Bella och Bellis direkt bredvid varandra efter att jag tagit ut och rastat Bella. Jag var måttligt road över att gå ut och rasta kl fem på morgonen. Det var inget fel och hon gjorde behoven som sig bör och det såg ut som det ska. Jag hade lite svårt att somna efter det och kunde som tur var sova ut lite längre idag.

Du har ingen bebis i magen

Bella har legat som ett klistrat frimärke på Bellis hela morgonen och förmiddagen. Samt piper om hon eller vi går iväg. Hon har velat ligga jättenära oss alla tre någon av oss vid olika tillfällen. Vid ett tillfälle så fick jag förklaring på hennes beteende. Bellis låg och vilade i sin säng i sitt rum. Bella pep och ville hoppa upp till henne. När hon hoppa upp i sängen så började hon bädda och ha sig med Bellis sängkläder. Hon bånka och stöka med dem mot magen. Sedan så gick hon runt runt i cirklar och kraffsa och hade sig tills hon var nöjd att lägga sig. BQ berätta också att han vaknat flertal gånger i natt av hon legat och slickat sig. Jaha hon är skendräkig, eller?!

En liten skendräkigt donna

Ja, Bella är alltså mitt i skenlöpet och när man läser och av erfarenhet så är detta några av symptomerna de får. De tappar aptit, vill ligga nära en familjemedlem, gnälliga, trötta, bäddar för sina fantasi valpar etc. När Bellis också var sjuk och inte sig lik tror jag faktiskt hormonerna kickade igång i Bella så att hon fick mer känslor av sin skendräktighet. Jag gick därför hem med Bella så hon fick vara hemma hos sig. Husse där berättade också att han missat säga det och att hon gjort en bädd och fixat och donat åt sina ”valpar” under hans säng. Så hon hade alltså ångest för att hon inte var hos dem. Därför blev Bellis närhet hennes valp och när hon inte fick vara med henne så fick hon lite sorg eller vad man ska säga.

Allt är i sin ordning

Fick precis nu i skrivandes stund sms av husse att hon sovit hemma nu och efter det ätit och druckit. Hon var nu nöjd över att vara hemma hos sina ”valpar” igen. SAMT NEJ!!! jag behöver ingen trafikpolis och moralpredikan med hundsnack om att man ska avleda m,m. VI VET jag kan sådant, jag är en van hundmänniska. Jag tänkte inte i de banorna att hon var skendräktig förrens på morgonen då jag såg att hon bäddade. Kvällen innan var inte det lika stort fokus eftersom vi har en dotter här hemma som då hade hög feber. Att Bella höll på och pipa och ha sig var mer något som vi noterade, men kände att vi får ha koll och prata med ägaren om det, OK?!!!!

Jag noterade också då hon börja bädda i Bellis säng att hennes tuttar var svullna, att hon var nerstämd och var gnälligare. På morgonen var det ju klockrent och inga tveksamheter på att hon är skendräktig. På kvällen var det mer som hon hade oro och ville vara nära Bellis som var sjuk.

 Fakta om rasen Drever

√ Mer om sweetwordsbymirre – Bella

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

13

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

17 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *