Bellis,  Tipshörnan

MIPS- skydd och grönt spänne

Hej

Snart är det barmark och då börjar vi direkt ta fram cyklarna igen. Det är ekonomist, miljövänligt och man tar sig snabbare fram än att exempelvis gå. När det gäller hjälm är det superviktigt för oss alla. Jag har hjälm och kostat på mig en som är riktigt bra. När det gäller Bellis så har vi skaffat en hjälm åt henne med MIPS-Skydd, superviktigt skydd!

Vad betyder det då?

Vad är en hjälm med MIPS Skydd

Det är inte alla som vet vad det är kanske?! MIPS är ett skydd som är integrerat inne i hjälmen som är extra bra för hjärnan. Det är ett lågfriktionslager under det vanliga komfortlagret. Vanligtvis brukar man se att det skyddade lagret är gult. Det är specialkonstruerat för varje enskild hjälm för att fungera lika bra och säkert med övrigt innehåll i hjälmen. Människans hjärna tål ju inte hur hårda slag och fall som helst och MIPS BPS hjälper bland annat till att minska rotationsrörelserna och med det skyddet minskar man också för att få hjärnskada.

Det är vanligare att man faller snett än att man faller rakt vid ett fall. Det är i regel då man brukar kunna få hjärnskakning av anledningen att hjärnan utsattes för rotationsrörelser.

Ni kan läsa mer om ➜ Så fungerar en hjälm med MIPS

Vad anser Bellis om hjälmen

När vi köpte hjälm i våras fick Bellis prova annan hjälm men direkt fastnade hon för den här hjälmen. Den satt skönare och var mjukare för huvudet. Spännena satt bättre och var extra skydd under hakan för att det inte ska spänna eller klämma. Hon älskade också färgen då hennes älsklingsfärger är turkost och rött. Det var ju också en avgörande del såklart att det var hennes favoritfärg på. Fast då hon också hörde hur viktigt det är med extra skydd som MIPS ville hon ju inte ha någon annan hjälm heller. Något som också är viktigt är ju också GRÖNA SPÄNNET på barnens hjälmar.

Varför det då!?

Grönt spänne på en barnhjälm

Varför är det då viktigt med ett grönt spänne? Grönt spänne är viktigt just för att barnen ska inte behöva känna att de ska tänka på hjälmen vid lek, fall eller cykelturer. Det gröna spännet ska därför hjälpa barnet att det ska knäppas upp vid fall, om det fastnar eller råka hänga fast vid något i en lek. Det som är bra är att det knäpps inte upp vid fall av cykeln eller om barnet slår i marken. Då ska hjälmen helt enkelt sitta kvar och skydda.

Det finns ingen lag som säger att man måste ha hjälm med grönt spänne, men om man vill tänka på högst säkerheten för sitt barn borde man tänka på att ha både MIPS och grönt spänne om du frågar mig. En annan sak är ju också att har hjälmen fallit i backen en gång så klassas då den hjälmen som trasig och ej säker längre.

Här kan man läsa mer om ➜ Varför barnhjälmar med grönt spänne

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *