Bellis,  Bloggutmaning,  Min Vardag

Rensa undan och få det klart

Hej Kära Bloggvänner

Onsdag idag och mitten på veckan, så fort det går. Det var kallare idag än man trodde så Bellis fick ha sina nya softshell-byxor men inte teddyjackan som hon så gärna ville. Det fick bli den lite tunnare vinterjackan. Hon matchar så fint i alla färger som en sådan där ➜ lakritsgodis som är rosa och svart. Bellis får symolisera dagens TEMA VATTEN idag där hon står bland isen och snön. Vi tar alltid en promenad på morgonen till busshållplatsen och väntar tillsammans tills skolbussen kommer. Tyvärr är det så skräpigt just där man står och väntar. Det är ju inte så mycket att göra, det är ju där vår närmaste hållplats är. Det finns en till något längre bort. Fast det är lite sådär på minuten oftast så vi skulle inte alltid hinna till den andra.

Häng med så läser vi vidare 

Att börja få ordning på balkongen

Jag håller på att tvätta, så gjorde jag även i går. Idag tvättar jag Bellis gossedjur, det är några som fått fläckar på sig. I helgen som var så var vi till tippen och har rensat undan massa leksaker, gosedjur, kläder och annat. Vi var iväg med ett stort lass. Har lika stort lass kvar som får köras iväg igen antingen i morgon då de har öppet till nitton på kvällen eller på lördag. Just nu står allt som är kvar utställt på balkongen sorterat i kassar, säckar, kartonger. Just för att kunna tas med och slängas för nästa omgång till tippen. Fast där ute vill vi ju inte ha det stående, det ska iväg så fort vi hinner. Såklart är det sådant vi rensat undan som vi anser inte går att sälja eller är i skick för att inte sparas kvar.

Mögel på balkongen och ny matta

Därför måste vi istället få i ordning på balkongen. Vi ska köpa balkongmatta, såg de hade det på Rusta bland annat. Vi har haft stora utemattor där i plats som tål allt väder. Innan det för några år sedan hade vi trätrall, men det hade faktiskt kommit mögel under där då. Trallen fick vi riva ut och möglet var ytligt så det fick vi bort med bra medel och flera metoder. Det kan vara risk att det kommer åter i värsta fall om vi stänger in det med ny trätrall.

Därför vill vi inte sätta ditt trätrall igen utan ha en matta som vi kan ta undan när det är behövs. Nu vill vi lägga dit en sådan där traditionell balkongmatta. Plastmattorna var egentligen tillfälligt som vi la dit för typ två år sedan då vi uppmärksamma möglet. Vi har inte kommit längre än så utan valde att ha kvar plastmattorna för att se att möglet inte kom åter och det har det inte. Här skrev jag om det ➜ mögel på balkongen

➤ Tycker ni det är snyggast med standard grön eller i svart/grå? ➜ Konstrgräs Rusta

Utmaning – Vatten

Jag älskar Promenader och foto, vem mår inte bra då?! Det tänket och temat tyckte även Madelena var en rolig idé att starta igång på sin blogg. Där kommer hon ha ett tema i veckan. Man ska fota något när man är ute och går. Hon väljer temat och man får helt enkelt ta en promenad och föreviga det temat med sina tankar. Det tyckte jag lät roligt att haka på och det är ju faktiskt också bra tänk i allt då man kommer ut och rör på sig också. Det blir ju ett litet projekt varje dag att finna det du ska och samtidigt komma i gång med din motion.

Här ovan ser ni min tolkning på veckans TEMA VATTEN

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

12

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

13 Comments

 • Amanda Kanterfors

  Ja fy vad kallt det har varit idag. Tur man fortfarande har vinterjackan framme. Duktiga ni är som ändå tog en promenad till bussplatsen i kylan. Hoppas våren och värmen kommer snart 🙂

 • Marlene

  Så skönt att få rensat och fixat. VI har ju ingen bil längre, så det är svårt att göra sej av med grejer till sopen. Vi fick hjälp med syrenen vi grävde bort, men här ligger även en trasig mikro och en flera stora kartonger. Å detta får ju itne slängas på den vanliga återvinningen, så vi måste åka till sopen på något sätt. Man tar ju inte en trasig mikro på bussen direkt :.P

  • sweetwordsbymirre

   Det är ju lite svårare då om man inte har ett fordon, kanske man får samla i hop allting och tokrensa, sedan hyra ett släp en dag och få iväg så är man av med det sedan. Vi har haft vårt liggande länge i förråden och nu kände vi att nu ska det iväg

 • corkystyle

  Här hade man en rolig onsdag. Då jag red för första gången på över tio år. Bra att ni fått ordning på balkongen. Så bra att ni fick bort möglet. Det är inte alls kul att ha. Ja funderar på att hoppa på madelenas utmaning.

 • Sandra

  Va skönt att möglet gick att få bort. Konstgräs matta är kanon. Hade det i min tidiagre lägenhet i Nyk och va mer än nöjd. Hade inglasat så kunde ha den liggandes året om utan problem.

  Va skönt att få lite ordning där hemma. Här behövs det röjas lite också. Vet inte vart allt kommer ifrån men fullt är det just nu.

  Ha en fin dag 🌺

 • fighterwomen09

  Ja, Bellis passar i många färger. Det är bra 👍🙂.
  Det är skönt att rensa. Mm oftast så blir ju balkongen en ställe där man ställer skräp som ska slängas. Eftersom det inte får plats inne & man vill inte ha det inne i lgh.
  Såna där mattor man har oftast på altan är ju bra. Vattnet åker i mellan. Så den torkar snabbt. Aldrig varit med om att det blir mögel av en sån matta.
  När jag bodde hemma hade vi grön färg. Min sambo i hans lägenhet på balkongen hade vi grå. Det beror på vad som passar tycker jag.

  Det var en bra idé 👍 för att komma ut på en promenad.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *