Rotfruktsgratäng med kyckling


Mycket god gratäng
Här är en vansinnigt god gratäng med rotfrukter och med syrlig touch av citron. Det var väldigt gott och kommer mer än gärna göra om gratängen fler gånger. I receptet valde man också att ha kyckling till och det ville vi också att ha, toppbetyg på detta recept.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 5
Ingredienser
- 400 g potatis
- 250 g morötter
- 250 g palsternacka
- 1 st gul lök
- 3 dl mjölk 0,5%
- 2.5 dl matlagningsbas 4%
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk oregano
- salt
- svartpeppar
- 1 st citron (rivet skal)
- 75 g riven ost 24%
- 2 tsk rapsolja
- 600 g kycklingbröstfilé
Gör Så Här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skiva potatis, morötter och palsternacka och finhacka lök.
- Häll mjölk och matlagningsbas i en stor gryta och koka upp. Pressa ner vitlök och blanda ner örter. Smaka av med salt och peppar och lägg ner lök och rotfrukter. Låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka. Blanda ner rivet citronskal och hälften av osten och låt den smälta.
- Häll över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen tills den fått fin färg, ca 10-15 minuter.
- Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen på båda sidor. Salta och peppra. Sänk värmen och låt steka klart i pannan.

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna


Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
6 Comments
dixiwonderland.com
Wow så gott 😀 Älskar när du delar recept!
sweetwordsbymirre
Tack vad roligt att höra
Petra
Det lät gott
Jag e så dålig på rotfruktgratäng det blir oftast potatisgratäng här men denna borde jag göra
Tack för recept
Kram
sweetwordsbymirre
Det ska du absolut är jättegott
Enna
Så gott!
sweetwordsbymirre
Ja minsann