Mina Tankar

Respektera varandras önskan

Glad Sommar Kära Bloggvänner

På fredag fyller världens bästa människa och livskamrat 50 år och i helgen smygstartade vi med att han firades av sin bror och hans fru. Vi åkte till Café Erik Larsgården och för er som missat det så skrev jag om platsen i ett blogginlägg sedan tidigare här ➤ Erik Larsgården – Drömstället. Det är jättefint ställe och vi valde att ta en fika tillsammans där. BQ vill inte vara hemma då han fyller år, därför kommer vi resa bort nu fredag till söndag.

Respektera varandras önskan

BQ har kompisar som skulle kunna komma oanmält och kidnappa med honom för att ta iväg honom på något. Han vill inte det, han vill fira tillsammans med oss. Det måste man respektera och vill man inte ha en stor fest så ska man inte behöva det heller. Dessutom tycker jag nog att man rådfrågar med den andra partnern innan man oanmält kidnappar med någon. Jag hade blivit jättebesviken och irriterad om någon gjort så mot mig om jag inte vill. När jag fyllde 40 år så bjöd mina två närmsta vänner ut mig på middag. De hade ordnat så de sjöng för mig på restaurangen, då reste sig ju såklart alla som satt där i restaurangen och åt och sjöng för mig också, hehe. Då vart jag väl lite generad men såhär i efterhand så är det ju harmlöst och fint gjort. Min mat kom också in med ett sprakande tomtebloss också som en extra detalj. När jag fyllde 30 år och när BQ fyllde 30 så hade vi fest, då hyrde vi lokal osv.

Dåtidens Pranks på varandra

När min mamma fyllde 50 år, satte några vänner till henne ut en annons på ett bilsläp som var till salu. Bilsläpet fanns ju inte så mamma fick ta många samtal och säga att det var någon som drev med henne för hon fyllde år. När pappa fyllde 50 år så vaknade vi på morgonen av att det var ett helt lastbilsflak med jord i vår trädgård som vänner till honom hällt ut där. Jag har lite svårt för den slags humor, för hur kul är det då egentligen? Det roar ju mer den som gjorde det än den som får det. Då kan man ju då ifrågasätta om det är för att fira eller faktiskt vara elak?

MISSA INTE MINA ANDRA INLÄGG

Mer från  sweetwordsbymirre 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

11 Comments

 • Tittilura

  Respekt mot varandra är A och O tycker jag. Tänker lite hur jag själv skulle reagera om jag skulle bli utsatt för pranks. Om jag själv skulle tycka att det var kul att bli utsatt för det så kanske jag skulle utsätta det för andra.

 • figterwomen09

  Mysigt att fira BQ lite före på ett trevligt café med hans bror med familj.

  Ja, det är lite taskigt att lura iväg/överraska någon som inte gillar att bli överraskad. Men om BQ säger det till sina vänner så borde dem ju acceptera att han inte vill bli överraskad eller bli lurad & dra iväg med han. Annars tycker inte jag att det är snälla vänner. Det var ju fint det som dina vänner gjorde för dig när du fyllde 40.
  Men taskigt det dem gjorde mot din mamma & pappa.
  Det blir bra att ni åker iväg på fredag då. Mysa tillsammans 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Madde

  Jag hade i och för sig blivit jätteglad om någon ordnat något kul för mig 🙂 Sen får det inte vara förnedrande på något sätt. Då min man fyllde 50 fick han resa av mig och barnen till Rom. Hade pratat med hans chef innan, men så bytte dom chef och han visste ingenting och vi som skulle åka veckan därpå.

 • Hannas krypin

  Grattis till BQ som fyller 50 år. Tycker också att man ska respektera andras önskan om hur man vill bli firad. Personligen hade jag tyckt det varit superkul om någon ville fira mig på det sättet. Men vi är alla olika. Vad jobbigt det måste varit för din mamma med alla dessa samtal. Men lite kul med, haha. Vad fint att de sjöng för dig i restaurangen. Det är ju verkligen harmlöst.

 • corkystyle

  Ja man måste verkligen respektera vad man inte vill göra när man fyller år. Jag själv är inte den som vill ha stort kalas. Kul att ni ska resa bort i helgen då man fyller 50 år bara en gång i livet. Hoppas ni får en bra helg.

 • Marlene

  Håller helt med! Precis som möhippor ska vara kul för bruden, inte enbart för kompisarna. Jag sa tydligt att jag inte ville bli utskämd eller utklädd när jag gifte mej första gången. Det blev en helt ok dag. Andra gången avstyrde jag alltsammans helt. På våra födelsedagar flyr vi oftast, särskilt när vi fyller jämnt.

 • Sandra

  Va kul med 50 års firande. Men jag håller med dig. Man kollar med ena respektive om det är ok att kidnappa någon så där. Det är också viktigt att den som fyller får sin önskan uppfylld tycker jag.

  Lite kul är att min lil kille fylle rår på fredag också.

  Ja du det beror på hur man ser på saken för de busen kan både va roliga och elaka beror på hur man ser på det. Jag själv skulle inte uppskatta att få flertal telefonsamtal som jag måste prata bort eller en massa jord. Men skulle jag få det så skulle jag säkert ta det med ro.

  Ha en fin tisdags kväll!!!

 • Petra

  Precis man gör som man vill ,när jag fyllde 50 år så var det pandemi och restriktioner så det gick inte att varken gå ut eller ha fest så jag slapp undan 😅vilken var skönt faktiskt.Men grattis till mannen och 50 är givetvis kul att firas men det räcker med familjen ❤️Respekt och kärlek 🫶

 • Michelle

  Ja man ska verkligen respektera om någon inte vill de. sen kanske de har svårt att förstå varför man inte vill men alla gillar inte all bli jätte uppvaktade utan att de räcker me familj. Grattis till han 😊

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *