Tipshörnan,  Våra resor

Skördemarknad i Dalarna

Höstmarknad – Muddus Hjortron

Jag kan verkligen rekommendera att åka runt på skördefesten här i Dalarna. Vi har besökt några ställen. Vi började med ett besök på Muddus hjortron i Kolarbo. Det var första anhalten i Skördefesten. Vi besökte även Kulinariet och Saluhallen efter det.

När vi åkte ut mot Kolarbo där Muddus Hjortron ligger så kunde man inte annat än att njuta av den vackra miljön som är överallt runt omkring på vägen dit och väl på plats där. De var också med på skördefesten och de har café, marknad och loppis. Loppisen var ingenting att ha, det var bara gammalt krafs. Gillar man sådant så kanske man hade gillat det. Dock är deras butik, café och uteservering något utöver det vanliga. Det är väldigt vackert där. På gården ligger även Kolarbogård, det är ett Bed & Breakfast. Lasse och Catarina heter ägarna och de startade gården för 30 år sedan. Cafét och restaurangen är säsongsöppna, men Bed & Breakfast är öppet året om. Här tillverkar de sina egna produkter och det som tillverkas kan man köpa både på plats och på deras webbshop.

Nu ska ni få höra mer om ställena vi besökte, väldigt idylliskt och fint.

Skördemarkand – Stora Skedvi

Traditionell höstmarknad/skördemarknad, en utflykt som man har hört mycket gott om och som vi var nyfikna på att utforska eftersom den även fanns med på listan för Dalarnas Skördefest. Kulinariet är själva restaurangen där man bjuds på och äter lokala råvaror. I Kulinariet finns även Skedvi Bröd. På dagtid kan man få se brödtillverkningen på plats. Det erbjuds även bagarkvällar där man har möjlighet att själv grädda bröd i ugnen.

Visthusboden – Saluhallen, där finns försäljning av lokala råvaror och så långt ögat kunde nå fanns det allt för alla där. Det fanns mycket som var tillverkat av företag och leverantörer lokalt och bara en bit ifrån. Allt var noggrant valt med omsorg vad som skulle finnas i butiken. Vi köpte med oss lakritskola hem som var så god du bara kan tänka dig.

Även detta är värt ett besök och jätteroligt att ha sett vad bröden tillverkas.

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

0

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

15 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *