Min Vardag,  Mina Tankar,  Mirre

Spara ut håret och vårtankar!

Hej

Det var allt någon form av ”vår” i tanken idag när jag var ute och gick. Det var full blom på vintern och halka här och var. Eller ja typ överallt där man gick. Fast på något sätt kändes det ändå som vår i mina tankar i alla fall. Vädret visar just nu i skrivande stund tre plusgrader ute och soldisigt. Solglasögonen fick vara på för jag tycker det är för ljust för ögonen då det är vitt överallt.

➤ Har ni någon snö kvar och hur kallt har ni?

En oro kring mitt läkarbesök

Jag har haft flera dagar sämre med nacken och ja det fortsätter i samma anda på det nya året. Till veckan ska Jag ska träffa doktor på måndag. Jag hoppas på att hon fortsätter förlänga min sjukskrivning ytterligare en månad till. Därför känner jag själv att det går inte jobba än när det är så lätt att bli sämre och ont igen. Jag kommer träffa fysioterapeut också på självaste alla hjärtans dag för att gå igenom nacken och se hur det ligger till nu sedan sist vi sågs.

Har precis pratat ett långt samtal med min handledare på försäkringskassan och jag hoppas ju att de också fortsatt godkänner min sjukskrivning. Det avgörs till veckan helt enkelt. Orkar inte tänka på om det blir så att jag måste börja jobba nu när jag fortsatt har dagar med så kraftig värk. Jag vill såklart börja jobba igen, inte så. Fast jag måste vara bättre i nacken först.

Spara ut håret av olika anledningar

På tal om annat har jag nog tänkt börja spara ut håret. Dels för att jag varit sugen på det ett tag. Hur långt jag tänkt mig, det vet jag inte, det kommer inte klassas som långt, men 1,5 till 2 dm längre kanske. Andra är för att jag får för ont i nacken som det är nu och då kan jag inte gå så ofta som jag gör. En kortklippt frisyr kräver ju klippning var sjätte vecka. Tredje grejen är för att det blir dyrt att gå till frisören var sjätte vecka. Fjärde är att jag vill kunna sätta upp håret ibland också, saknar att ha toffs eller lockad frisyr emellanåt. Dessutom klipper sig Bellis också rätt ofta och hennes pris för klippning är som för en vuxen klippning då hon har den frisyren hon har och det är så tjockt.

√ Mer tips från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

16 Comments

 • Popprinsessan

  Vi har inte en enda snöflinga kvar, vilket jag absolut inte har något emot 🙂 Däremot har det varit ganska blött, grått och trist ett tag nu. Imorse hade vi dock sol så jag fick ha solbrillor en stund i bilen – me like!
  Alltid svårt det är med håret och längd. Det är ju ofta väldigt snyggt med en välvårdad kort frisyr, men det kräver ju desto mer i underhåll. Jag har halvlångt för tillfället men är såå trött på min frisyr. Funderar på att gå till en helt ny frisör och se om hon har andra idéer än min vanliga frisör som liksom bara klipper av gammal vana känns det som.

 • corkystyle

  Håller alla tummar och tår för att du får fortsatt sjukskrivning och att försäkringskassan beviljar den. Här har vi inte mycket snö kvar då vi har några plusgrader. Förstår och håller med om att det är dyrt att gå till frisör och sen fattar jag att det är något som kan bli väldigt jobbigt om man har ont i nacken. Jag själv brukar gå en gång i halvåret.

 • sara

  Här har all snö försvunnit, så det är gråare än gråast och det blåser storm.. hoppas på lite härligare väder imorgon.

  Hoppas att läkarbesöket kommer gå bra för dig! 🙂

  • Marlene Rindå Jikta

   Här är nästan all is borta nu och det är så himla skönt! Jag har faktiskt haft gympaskor två dagar i rad utan att halka det minsta lilla. Lite svalt om fötterna kanske, men värt det. Så skönt att kunna gå ordentligt igen.

 • Netti Starby

  Hos mig är det halt på vissa ställen och snön är nästan borta. Hoppas att du får förlängd sjukskrivning så att du orkar att jobba när nacken är redo. Självklart ska du spara ut håret om du känner för det. Kramis <3

 • Elina

  Hoppas att de förlänger sjukskrivningen! Här är det endast lite snö kvar där det legat drivor men annars är allt borta. Däremot blåser det rejält nu så några vårkänslor är det inte.

 • fighterwomen09

  Det är drygt med isen tycker jag nu. Snö kvar på gräset & snövallar är kvar. Tror vi har +1 här idag & sol. Det är härligt ☀️😊.
  Drygt med din nacke. Att du har värk. Å det pendlar så. Men bra att du står på dig att du vill va sjukskriven så länge du har rejäla smärtor ibland i nacken. Du kan inte göra en röntgen & se om dem ser något?

  Du kan ju spara ut håret. Om det inte känns bra. Så är det ju bara att klippa av det & det går ju fort. Värre om man klipper kort &
  Ångrar det. Då blir det jobbigt. Tar längre tid att det växer ut 😊. Oj! Är det så dyrt för barn nu!? Okej.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Mamma C

  Hoppas de godkände en förlängning på din sjukskrivning.
  Här i Spanien kostar det inte alls som i Sverige att klippa sig. Vet att jag blev lite chockad första gången jag var hos frissan.
  Ha en bra torsdag.
  Carin

 • maria

  Finns inget värre än att vara sjuk och dessutom behöva kämpa mot instanser. Hoppas att de godkänner att du är hemma ännu. Borde också klippa mig, som du säger, kort hår kräver klippning och jag har inte klippt mitt sedan november

 • Ninnie

  Hej,
  hoppas du får fortsätta vara sjukskriven tills du känner att du mår bra! Det är hemskt att vara så i händerna på andra, att känna att man inte kan påverka sin situation så mycket. Speciellt när man inte mår bra! Det är svårt att sätta sig in i och förstå hur det känns att vara utmattad om man inte varit upplevt det själv tror jag. Nåväl, hoppas allt går bra i alla fall. Det tar tid att komma tillbaka när kropp och hjärna sagt stopp!
  Kram från Ninnie

 • Amanda Kanterfors

  Hoppas du får vara sjukskriven 1 månad till. Är det du känner att du vill och inte är redo att jobba än hoppas jag att läkaren lyssnar på dig. Även om jag förstår att du vill jobba. Det är ju inte roligt att vara sjukskriven. Men hoppas nacken blir bättre snart 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *