Till midsommarfirandet – Viktväktarna
Nu har vi midsommar nästa vecka och visst är det härligt. Sillen ska stå på bordet, snaps och nubbe till firandet. Jordgubbstårta och potatissallad. Visst förknippar vi det med midsommar. Jag tänkte tipsa om tre lättare varianter att ha på midsommarbordet
Lätt Potatissallad
Smarrig potatissallad med senapsdressing. Passar perfekt till midsommarfirandet.
4 portioner
Points/port: 5
Ingredienser
Lätt potatissallad
- 800 g färskpotatis
- 1 rödlök
- 150 g sockerärtor
- 2 msk pinjenötter
- 2 msk persilja
Dressing
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vatten
- 2 tsk rapsolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör Så Här
Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna och dela den. Skala och hacka eller skiva löken, halvera sockerärtorna och blanda med potatisen. Rosta pinjenötterna i torr panna, akta så att de inte bränns. Hacka persilja. Blanda alla ingredienserna till dressingen och vänd ner i potatissalladen, blanda försiktigt. Strö över pinjenötter och persilja.
Receptkälla Sommarmat viktväktarna ➜ Lätt potatissallad
Bufféfat med waldorfsallad
Perfekt att ha som servering vid tillfällen där du ska ha det där lilla extra. Gott och enkelt
8 portioner
Points/port: 5
Ingredienser
- 300 g rökt fläskfilé
- 300 g skinka
- 300 g rostbiff
- 300 g kycklingbröstfilé, grillad
- 1 påse salladsmix
- 20 oliver, gröna och svarta
- 1 rödlök
- 7-8 cocktailtomater
Waldorfsallad
- 200 g rotselleri
- 2 äpplen, syrliga
- 10-15 blå vindruvor
- 2 dl matlagningsyoghurt max 8%
- ½ msk dijonsenap
- 2 tsk pressad citron
- salt & peppar
- 8 valnötshalvor
Gör Så Här
Strimla sellerin och koka den några minuter i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och kallna. Tärna eller strimla äpplena. Halvera vindruvorna. Blanda yoghurt med senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner selleri, äpple och ca 10 vindruvor. Garnera med valnötter och resterande vindruvor. Lägg upp köttsorterna på fat och garnera med sallad, oliver, strimlad lök och halverade tomater.
Receptkälla Sommarmat viktväktarna ➜ Waldorfsallad med buffefat
Midsommarpaj med potatis
En paj som passar till sommaren, som till midsommarfirandet. Njut av den till ett gott sällskap
8 portioner
Points/port: 9
Ingredienser
- Grahamsmjöl 2 dl
- Vetemjöl 1½ dl
- Cottage cheese, naturell 4% 100 g
- Margarin flytande 80% 100 g
- Färskost 7% 200 g
- Kvarg naturell 1% 2 dl
- Vitlök 2 klyfta(or)
- Salladslök 2 st
- Färskpotatis 500 g
- Rapsolja 2 msk
- Senap (dijon) 2 msk
- Rädisor 10 st, 1 knippe
- Lök ½ st, röd/röda
- Gräslök ½ knippe
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°. Blanda samman mjöl, cottage cheese och margarin och tryck ut i en pajform. Ställ gärna kallt ca 30 min. Grädda sedan i ugn ca 15-20 min. Låt det bli kallt. Koka potatis och låt den svalna. Blanda färskost, kvarg, vitlök och hackad salladslök, smaka av med salt och peppar. Bred ut det i pajskalet. Halvera potatisen och blanda med olja och senap. Lägg dem i pajskalet. Garnera med rädisor, rödlök och gräslök.
Lättare sommarmat viktväktarna ➜ Midsommarpaj med potatis
MISSA INTE MINA ANDRA RECEPT
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
One Comment
Christina Tschährä
Intressant med lättare mat