Min Vardag,  Tipshörnan

Tips på serien Taelgia

Hej

Tisdag och idag har jag träffat doktorn igen. Jag blir fortsatt sjukskriven t.o.m 31:e mars så får vi se då hur jag mår. Är kallad och fått remiss på magnetröntgen och fått effektivare smärtstillande att ta vid behov. Det traglar på och jag får finna mig i det helt enkelt och bara gilla läget. Jag bröt ihop idag hos doktorn och kunde inte sluta gråta. Min doktor är så förstående också och förstår min frustration i allt detta. Henns ord var så fina när hon sa att det syns verkligen din frustration i det här och att du vill kunna börja jobba och känna att du klarar av det för smärtan

Ligger inte på sofflocket

Doktorn sa också att du ligger inte på sofflocket och inget gör utan du gör verkligen allt du kan för att komma vidare. Dock är allt en ond spiral i allt detta och det måste få ta den tid det tar. Hon menar på att stressen kring att jag måste bli snabbt bra för försäkringskassan osv är inget jag ska ta. När försäkringskassan säger nej så kommer doktorn ordna ett möte med dem. För jag ska inte behöva börja jobba för försäkringskassan sätter stopp. Jag vet också att de inte alltid bryr sig om vad läkaren säger, men hon menade att den striden ska jag inte ta. Den striden kommer hon ta och hon vet ju också vilka paragrafer och regler som gäller.

Taelgia och kriminaliteten i Södertälje

På tal om annat har vi börjat kika på en serie på SVT Play som är riktigt bra faktiskt. En svensk serie som heter Taelgia och utspelar sig i Södertälje. Man får följa Gabriel och hans familj som flyttar dit. Gabriel lär känna Marko och de får en vänskap som växer fram. Det Gabriel insyltas i är gängkriminalitet och våld som är av livsfarlig karaktär. Man får följa med Södertäljepolisen och deras kamp mot kriminaliteten i Södertälje.

Du lär känna fler karaktärer i serien som man får följa deras vardag där prövningar testas. En karaktär är Sibel som är syrianska och jobbar åt det svenska polisväsendet. Hon utsätts därför för mycket hat och blir stämplad som förrädare i olika avseende. En bra serie som jag varmt kan rekommendera och ge tumme upp på. Den är i sex delar och varje avsnitt är dryga 58 minuter långa.

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

15 Comments

 • Marlene

  Skönt att ha läkaren på sin sida. Det underlättar mycket!

  Den där serien ska jag kolla in. Vi bor ju nära Södetälje och maken har stor del av sin uppväxt där.

 • Popprinsessan

  Du verkar ha haft turen att få en bra läkare som verkligen ser dig! Men jag förstår din inre stress om jobb, pengar osv., det är inte lätt att bara stänga av sådana känslor!
  Vilka fina naglar du har! Och tack för serietips – missar ofta svt och behöver påminnas om allt som finns där!

 • corkystyle

  Vilken bra läkare du har. En som verkligen ser att du kan inte börja jobba bara för att försäkringskassan säger nej. Vad bra att du fick effektivare smärtstillande att ta när du behöver. Serien har jag inte hört talas om men ska defentivt kolla på den. Då det verkar vara en serie som jag skulle kunna gilla.

 • Amanda Kanterfors

  Jag förstår också din frustration. Men jag tycker du har en bra och klok läkare, hoppas du mår bättre i Mars, då jag vet att du vill jobba. Förhoppningsvis kanske du kan börja jobba lite grann i Mars eller i början av April

 • Madde

  Har försäkringskassan bråkat om det med dig? Min erfarenhet är att det är arbetsgivare och läkare som är de största bromsklossarna. får höra hela tiden att det är kassan som bråkar med mig vilket är totalt fel, Det är läkarna som inte gör sitt jobb… Blir jobbigt för dom då jag ifrågasätter dom vid flera tillfällen.

  • sweetwordsbymirre

   Nej de har inte det än och kommer nog inte stt göra. De har olika regler hur man ställs mot normalt förekommande arbete och särskild grund till att man inte kan jobba alls just i en period. Samt vissa kan ju ex ta annat jobb de skulle klara av fast de har annat och då kan de ju bråka med en isfl. För mig ligger jag ju på särskilld grund till att jag inte kan ta ngt arbete nu för jag har för ont och nacken och jag kan inte ta ngt annat arbete just nu. Samt mitt arbete kan heller inte göra några tillfälliga sysselsättning åt mig så jag kan arbeta just nu. Så jag är inget problem. Det finns ju dock dem som ex kan ta kontorsjobb istället för lagerjobb. Eller om företaget de jobbar för kan korrigera det så om det behövs. Det är då arbetsgivaren som ska ha det som en självklarhet att det går att lösa. Dock är inte alla arbetsgivare så kunniga på det. Det kanske heller inte går. I mitt yrke på förskola är det ju svårt attpå pappersjovv etc. Då anser försäkringskassan att man är inte beviljad sjukpenning till 100% osv om det går lösa att man kan ta andra arbetsuppgifter som ska göra att man kan återgå tillbaks till arbetet med en upptrappning på dikt till den procent man brukar jobba i. Jag förklarar säkert luddigt

 • Michelle

  Åh hoppas du blir bättre snart och att det är bra du gör lite och inte bara är hemma. Försäkrings kassan måste man ofta strida emot . Jag har varit där och man orkar inte det. Kram på dej 🥰

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *