Min Vardag,  Tipshörnan

Vilken pärs – som en urvriden trasa

Hej

Ja jisses här sprang man visst in i en jättebacill som heter duga. Kanske covid, kanske influensa. Bellis började ju och blev sjuk i fredags då hon vaknade med feber.  Hon har varit kraschad sedan dess och är fortfarande orkeslös. Hon har blödit rejält med näsblod också i 3 dagar. Det är inget nytt för oss, för hon har blödit förr då hon varit sjuk. Slemhinnorna blir påverkade då man är sådär sjuk. Dock tycker vi att hon fortfarande är så orkeslös och med feber i snart en vecka. Därför ska hon kolla näsan och förmodligen få ta lite blodprov osv idag. Det är bättre att kolla en gång för mycket än inte alls.

UPDATE: Visa sig att Bellis har Inflammation i båda näsborrarna och det har retat fram näsblod. Samt de tog prover för att kontrollera blodplättarna då hon förlorat lite mer blod eftersom hon blödit en del. De får vi svar på i morgon eller på måndag. För övrigt såg allt bra ut förutom att hon är ju såklart medtagen av vår smitta. Doktorn undersökte henne grundligt och kontrollera med både henne och pappa med många frågor.

Som en urvriden trasa

Jag är ju också riktigt sjuk och orkeslös. I går låg jag i sängen precis hela dagen. Jag varva med feberfrossa och var genomblöt av svett då jag tagit febernedsättande. Varje gång jag skulle upp och kissa var en pärs för jag visste att nu får jag frossa igen då. Så hög feber kan jag inte minnas när jag hade senast. Jag var som en braskamin. Idag har jag inte lika hög feber. Fast jag är matt och orkeslös. Jag är uppe lite mer idag för det är ej bra för nacken om jag bara ligger ner.

Vi har ingen aptit Bellis och jag. Henne blir man ju mer orolig över när hon ej äter. Hon är ju ett barn, som vuxen tvingar man ju i sig lite i alla fall. Hon har gått ner i vikt och jag också. Jag blev snopen idag då jag vägde mig hur mycket man kan gå ner på två dagar. Hon och jag har gått ner lika mycket. Jag på 2 dagar och hon på 1 vecka. Fast procentuellt sett är det ju mer på henne eftersom hon är ett barn. Fast allt är ju relativt man kan ju gå upp lika mycket på en julhelg också om man tänker åt andra hållet.

BQ är inte sjuk än, vilket såklart är bra då en behöver vara lite alert. Dock har han börjat hosta och snora nu under dagen så han är väl på gång. Det är således han som följer med henne till vårdcentralen.

Vill ha Milkshake från Sibylla

Det viktigaste är ju att man dricker mycket och vätska får vi i oss. Man får ge henne lite extra gott att mumsa på när hon är piggare. Vi har dock köpt sådant vi vet hon älskar. Igår köpte vi Burger King åt henne, hon var jättesugen. När BQ kom hem med maten sedan var det bara några tuggor och fåtal strips. Det är klart man blir stressad på det då hon redan är en smal tjej. Samt att orken behöver ju maten för att ta sig framåt. Det går ju liksom inte tvinga i henne mat. Hon önskar sig milkshake från Sibylla efter vårdcentralen, såklart får hon det då. Fast sådär kul att köpa hit och dit om hon ej äter. Samt man ska ju undvika mjölkprodukter då man är sjuk. Fast äter hon den så blir vi ju såklart jätteglada.

TIPS TIPS TIPS

Jag måste verkligen tipsa om denna produkt Stop Hemo som stoppar näsblod. BQ köpte hem den igår och det var jättestor skillnad när hon blödde näsblod då. Den stoppade upp direkt eller nästan direkt vissa gånger. Dessutom är det också ett läkande ämne i som hjälper till. Blodet stelnar och har man den i minst en timma så läker den också samtidigt.

Vi köpte den på Kronans

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

30 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *