Min Vardag,  Mirres Foto

Tylösand och nya förlovningsringar

Hej Kära Bloggvänner

Denna vecka har gått fort och även inte tycker jag. Det har varit i ett här eftersom BQ varit i Halmstad med jobbet på en större mässa. Han har bott på Per Gessles hotell i Tylösand. Han var nöjd med vistelsen och hoppas att vi kommer iväg och bor på Hotel Tylösand någon gång. Det är inte direkt ett billigt hotell. Det är heller inte en kort resa dit, det är 56,7 mil från oss. Själva Tylösand, det är en plats jag gärna åker till igen. Jag var på semester där när jag var mindre och minns än idag hur fint det är där, en sommarstad. Det hade även gått jättebra för dem på mässan. Dock så blir man trött i rygg och fötter efter att stå hela dagar. De hade i alla fall fått många som besökt dem och varit intresserade för vidare kontakt.

Nya ringar på våra fingrar

Idag fick vi samtal om att våra ringar var klara och vi tog oss till Guldfynd och hämtade dem. De är jättefina och vi är jättenöjda. Dock är min lite för stor, kände det efter jag haft på mig någon timma hemma. Min ring är skårig på insidan och det gör att ringen kan diffa lite från storleken man provar när man provar ut ringar. Det är ingen fara och jag kan ha den. Det är inga problem att den skulle åka av, men den glider runt när jag har den på. Det innebär att stenarna kan vara på sidan av fingret, eller baksidan av fingret osv. Det är ju inte särskilt roligt, jag kan dra ringen upp och ner utan att den fastnar, men den åker inte av ringen när jag bär den.

Jag kunde inte ha gravyr på min just därför att det är skårigt på insidan. Jag fick därför beställa en ny en halv storlek mindre. Alltså istället för storlek 62,5 får jag en 62. Det är även 16 istället för 16,5, det beror på vilken firma man beställer ifrån vilka mått de har. Jag har smala fingrar, men lite ”större” mitt på. Därför får man nog ta att jag får trixa lite för att få förbi mittpartiet. Det får ju dock inte vara så kitt så jag gör illa mig, eller för den delen inte får av den alls. Jag frågade också hur man ska tänka eftersom man sväller på sommaren och när det blir varmare. Hon på Guldfynd höll i alla fall med om att den ska inte glida runt, då är den lite för stor.

Vi har varit förlovade sedan 2001 och det är alltså 23 år sedan nu i februari som var.

Fölovningsringar Guldfynd

√ Mer från sweetwordsbymirre

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

11

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

24 Comments

 • Maja S

  Som boende i Halmstad skulle jag inte kalla Tylösand för ort. Det är en del/stadsdel av Halmstad 🙂
  Tylösand är kanonfint 🙂 Väääääldigt mycket folk på sommaren. Gymnasieskolorna i stan har sin bal därute.
  Ni kan med fördel bo inne i stan och lätt ta er ut till Tylösand med bil eller med buss.

  Kan också berätta att jag bott i samma stad som ni i 10 år. Eller iaf grannhålan 🤪 Och numera bor jag som sagt i Halmstad.

  • sweetwordsbymirre

   Tyvärr satt den ju inte helt ok på mig, den är lite för stor. Håller dock med om att de är jättefina och så fina tillsammans när man ser oss med dem i hop trots att det inte är samma slags ring för herr och dam.

 • Bland Kastruller och Vinglas

  Hej,

  har inte själv testat Ytlösand, men var i Halmstad över missommar och bodde på ett Spa hotell där. Dock inte vid stranden vilket kanske är att föredra med barn. Halmstad däremot var en trevlig stad att besöka. Jag hoppas komma tillbaka nu i April för att utforska Halmstad lite mer.

  Fina ringar!

  Kram Kajsa
  https:bland-kastruller-och-vinglas.se

  • sweetwordsbymirre

   Ja jag vill gärna åka dit igen och se allt med vuxna ögon jag minns ju det jag minns från när jag var där som barn. Ja det var jättefina ringar hoppas att strl mindre passar mig nu, annars får jag skifta till annan ring.

 • Madde

  Vi har inte så långt till Halmstad, men känner till det allt för dåligt. Har varit på deras sjukhs bara. Ringarna var superfina.

 • Popprinsessan

  Fina ringar! Är det annorlunda design än de ni hade tidigare? Bra att du korrigerar storleken direkt, tror att du skulle störa dig på det framöver annars.
  Halmstad är mysigt, skulle gärna tillbringa lite tid där, men vi har inte alls så långt dit som ni 🙂 Tylösand är trevligt och det är mycket fint att kolla på på hotellet – mycket fin fotokonst på väggarna.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är helt annorlunda ringar och vi hade ara släta ringar i 18 karat innan, med gravyr i. Ja får se om strl mindre är den jag ska ha annars får jag nog ta en annan ring helt enkelt, vad göra. Ja det är en mysig stad. Ja han sa att jag skulle älska att gå runt och kika på det hotellet och han såg potentialen i hur det skulle kännas att vistas där på sommaren. Men det är ju som sagt en vår och sommarstad, det är ju mer liv och rörelse då.

 • Lillan Kind

  Ja det är fint i Tylesand på sommaren. Dock kommer jag inte bo på Tylöhus igen. Jag blev så förskräckligt matförgiftad av fiskrätten jag åt där att jag inte ens kunde lämna hotellet när jag skulle checka ut, utan tvingades bo kvar tills jag kunde lämna badrummet.
  Ringarna är jättefina! Jag har också lite dilemma med ringar som snurrar. Knogarna är större än fingrarna i övrigt, och storleken måste ju räcka för att ringarna ska komma förbi dom. Så trickigt att välja storlek.

  • sweetwordsbymirre

   Nä om man fått en sådant minne efter sig så kanske man inte vill åka dit igen om man inte vågar ge det en chans till. Ja jag minns från jag var i dotterns ålder att det var jättefint där, minns den stora sandstranden och fina sommarkänslan där. Ja det är lurigt med ringar finns nog ingen ring som är precis perfekt, så är denna rings storlek mindre för liten så kanske jag får kolla på en annan ring helt enkelt.

 • Stegsamlarenl

  Det hotellet låter som ett intressant hotell att besöka om man har möjlighet. Ringar är fina och det är ju en fördel om de passar bra och känns sköna på handen också..

  • sweetwordsbymirre

   Ja det var ett toppenfint hotell och på sommaren är det nog en jättehärlig vistelse där. Ja får se hur storleken under känns, samt att man vill ju inte att ringen ska hoppa runt och man inte ser den fina delen mestadels eftersom den är mest tung och gör att den delen glider runt.

 • corkystyle

  Har aldrig själv varit i Halmstad.Jag vet inte om jag frågat förut men undrar vad BQ jobbar med? Det är okej om du inte vill svara. Kul att ni fått nya ringar och att ni är nöjda. Tur att den inte är för stor utan att du kan ha den.

  • sweetwordsbymirre

   Ringen är för stor så ska nog förmodligen ta en ny ring med storleken under om det inte är att den är för liten. I så fall får jag välja på att ha denna kvar eller välja ny ring, får se då. Samt hans yrke är inom städ och kembranschen. Han ansvarar för leverantörer och säljare, Samt han är med på vissa mässor. Ansvarar för upphandlingar och är säljsupport m,m. Han jobbar på ett kontor och stor firma i Västerås.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *