Bellis,  Min Vardag

Våran första maj

Kära Bloggvänner

Första maj idag och en extra ledig dag, det tackar vi alltid för. Idag tror jag det är många som har planterat, gjort i ordning på sina uteplatser, balkonger och utemiljöer. Jag tror också att det är många som har premiärgrillat idag också skulle jag tro. Jag såg flera som gjorde i ordning på sina balkonger då jag satt där ute. Det var fler som hade premiärat med klänning, schorts och tisha också. Jag tycker nog inte att det är fullt så varmt än om man inte står precis i solen.

På tal om sommar så märkte vi att tösens utbud på sommarkläder i garderoben har minskat. Vi rensade undan stor omgång av hennes kläder i höstas. Jag fick klicka hem en drös från Lager 157, tycker de har fina kläder. Vi klickade hem klänningar, toppar, kjol, sandaler, byxor, finskor till skolavslutningen och så även outfiten till skolavslutningen. Dessutom köpte jag köp 3 betala för 2 på Skopunkten med sommarskor åt henne

➤ Hur har och är er första maj idag?

Det är en fin stund trots allt

Vi startade förmiddagen med att åka till svärfars minnesplats och tände ett fint ljus för honom. Därför stannade vi även där en stund för omgivningen där är så vacker. Vi tog med oss fika och fikade utanför kyrkogården på fikaplatsen de har där. Det är dessutom en liten bit att åka för att komma dit så man ville ju ta en stund utomhus också innan man åkte vidare hemåt. Det stod en så snygg mopedvespa där som jag mer än gärna skulle vilja ha själv. Skulle vara supersmidigt för mig att ta mig framåt på den.

Det är alltid en sorglig stund då man besöker en gravplats, fast på något vis blir det fint också.

Trevligt med grillat och kubbspel

På eftermiddagen sedan har vi som många andra premiärgrillat med grillspett, sallad och grillade majskolvar. Det uppskattades av oss alla tre och vi hade det supermysigt där i solen på balkongen. Mot kvällningen nu innan solen lagt sig har vi även spelat kubb tillsammans. Det är ju verkligen sommarkänsla över det. Jag förknippar det nästan med midsommar, det ger mig sådana känslor i alla fall. Tösen har vuxit så mycket med, för det märks som exempel då hon kastar att hon kan kasta längre. Det kommer ju även från hennes träning på friidrotten att hon har igen det i det. Hon är ju en av de i gruppen som kastar längst.

Vi har haft en finfin dag och när tösen ska lägga sig om ett tag ska BQ och jag krypa upp i soffan och titta på veckans avsnitt av Bäckström.

√ Mer från mitt hem  sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Comments

 • Amanda Kanterfors

  Jag har också varit ute i solen idag och njutit. Men jag har inte grillat men det ser riktigt gott ut. Nej även om det är första maj så håller jag med dig om att det är lite tidigt för sommarkläder än 🙂

 • Lillan Kind

  Det låter som en riktigt skön och behaglig första maj. Så gott att grilla. Det blev inte av för våran del men vi har iallafall suttit ute och ätit vilket var skönt. Har också sett folk som klätt sig som om det vore sommar, men så varmt har det bara varit i lä i solen.
  Det här att besöka kyrkogårdar är både fint och vemodigt. Det väcker så många tankar och minnen.

  • sweetwordsbymirre

   ja det är både fint och vemodigt och var fint att vi avslutade med en fika på plats så det inte bara var sorgligt för såklart blir man känslosam. Samt det vart fin dag också, skönt med en extra ledig dag.

 • Elina

  Vilken härlig dag! Vi hade grillpremiär för någon vecka sedan och igår blev det inget grillat faktiskt däremot höll vi på i trädgården efter vi kommit hem från stugan.

 • Michelle

  Nä att gå i T-shirt och shorts tycker jag ocå är för tidigt. Brukar ta på mig shorts ganska så långt in i sommaren.

 • Madde

  Vilken härlig dag ni fick. Vi hade upp mot 26 grader igår. Bjöd våra äldre på fika i solen och hade en dejt med min man. Vi träffas ju aldrig känns det som och nu fick vi två dagar tillsammans,

 • Ninnie

  Hej Mirre!

  Vilken härlig första maj-dag ni fick. Ja, det har verkligen känts härligt med värme och sol! Hoppas det håller i sig nu, önskar ingen mer kyla!!

  Så glad att läsa att du är tillbaka på jobbet igen. Förstår att det är både roligt och också mycket kämpigt. Ta en dag i taget och försök att inte ha för stora krav på dig själv! Var rädd om dig! ❤️

  Kram från Ninnie

 • Emma

  Åh vilken härlig första maj med fina bilder! Är lite avis på alla som kan börja grilla (vi kan inte göra det eftersom vi inte äger någon grill ännu, haha) 🙂

 • fighterwomen09

  Jag/vi var en av dem som fixade altan, trädgården & jsg gick i lite sommarkläder 😊. Å vi hade åxå grillpremiär med vänner. Mycket trevligt 😊.

  Lager 157 har bra bas kläder tycker jag. Vad bra att du hitta så mycket till Bellis.
  Håller med kyrkogårdar är väldigt fina & stillsamma. Mysigt med en fika där.
  Spela kubb är så kul att spela 😃.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *