Svamp- och spenatlasagne
Jag föredrar att göra storkok så man får fler matlådor och den bästa rätten då är ju Lasagne. Det finns hur många varianter som helst att välja på och viktväktarna har också flera varianter. Här är en lakto-ovo-vegetarisk lasagne.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 10
Svamp- och spenatlasagne
Ingredienser
- Svamp 450 g, blandad svamp
- Schalottenlök 1 st
- Vitlök2 klyfta(or)
- Olivolja 1 msk
- Tomatpuré 1 msk
- Spenat, färsk 70 g
- Tomater, hela konserverade 1 förp, körsbärstomater
- Grönsaksbuljongtärning 1 st
- Oliver i saltlag 10 stor(t)/stora, svarta
- Pasta färsk okokt 200 g, lasagneplattor
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
- Matlagningsvin, vitt 1 dl
- Majsstärkelse (redning) 1 msk
- Parmesanost 50 g
- Sallad 70 g
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skiva svamp, skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olja. Blanda i tomatpuré och låt den fräsa med en stund.
- Tillsätt spenat och låt den krympa ihop. Häll på konserverade tomater, lägg i buljongtärning och halverade oliver, krydda med salt och peppar. Låt det koka ihop ca 10 min.
- Blanda matlagningsbas och matlagningsvin i en kastrull. Vispa ner redning och låt koka ca 2 minuter. Blanda ner hälften av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
- Varva ostsås, tomatsås och lasagneplattor i en ugnsform, börja och avsluta med ostsås. Toppa med resten av den rivna osten och tillaga i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.
√ Recepkälla Svamp- och spenatlasagne
√ Fler recept från Sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept