Kyckling tikka masala – Viktväktarna
Tikka Masala är verkligen jättegott och man kan göra den på så många olika vis. Här är ett recept från viktväktarna där man gör den tillsammans med kyckling.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 7
Ingredienser
- Ris, okokt 2 dl, basmati
- Lök 1 st, gul
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Morot 3 medelstora
- Paprika 2 st
- Olivolja 1 msk
- Vitlök 2 klyftor
- Ingefära 1 msk, färskriven
- Tomatpuré 1 msk
- Krossade tomater 1 förp
- Tikka masala, utan socker 2 tsk, tikka masala
- Koriander 1 tsk
- Gurkmeja ½ tsk
- Chilipeppar ½ st, röd/röda
- Matlagningsyoghurt 8% 1 dl
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1 dl
- Sallad 70 g
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och finhacka lök, skär kyckling, morot och paprika i bitar. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök, pressad vitlök och kyckling. Lägg ner morötter och paprika i grytan och tillsätt ingefära, tomatpuré, krossade tomater, tikka masala, koriander och gurkmeja. Finhacka chili och blanda ner. Låt puttra ett par minuter så att kycklingen blir kokt.
- Blanda ner yoghurt och matlagningsbas och låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
- Servera kycklingen med ris och sallad.
- Tips! Vill du ha en jämn sås så ta upp kyckling och grönsaker och mixa såsen jämn. Lägg sen tillbaka kyckling och grönsaker och koka upp igen.
Anteckning
Visste du att rätten Chicken tikka masala tros komma från Storbritannien och alltså inte Indien. Den ska inte förväxlas med Chicken tikka som faktiskt kommer från Indien och är kryddiga kycklingspett och inte en gryta.
√ Receptkälla Kyckling tikka masala
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept