Viktväktarna

Indonesisk kycklinggratäng

Middagstips

En god och smakrik kycklinggratäng med inspiration av och från Indonesien. Det är smakrikt tillsammans med curry, chutney och Sambal oelek.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 10

/ Receptkälla ➜ Indonesisk kycklinggratäng

Ingredienser

  • Kycklingbröstfilé 600 g
  • Paprika 1 st, grön
  • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2 dl
  • Vitlök 1 klyfta(or)
  • Curry 2 tsk, 1-2 tsk
  • Sambal oelek 1 tsk
  • Mango chutney 1 dl
  • Ris, okokt 2 dl

Gör Så Här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
  4. Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.

Anteckning

För ett riktigt fluffigt ris är det en god idé att skölja det några gånger innan du kokar det. Detta för att bli av med en del av stärkelsen (som gör att det kan bli grötigt).

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

1

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *