Sommarpaj med potatis
Somrig middag
Här är ett tips på en väldigt somrig paj. Jag själv reagerade lite på att det skulle vara färskpotatis som garnering, men det vart väldigt fräscht, somrigt och gott.
LÅT ER SMAKAS!
8 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 9
Ingredienser
- Grahamsmjöl 2 dl
- Vetemjöl 1½ dl
- Cottage cheese, naturell 4% 100 g
- Margarin flytande 80% 100 g
- Färskost 7% 200 g
- Kvarg naturell 1% 2 dl
- Vitlök 2 klyfta(or)
- Salladslök 2 st
- Färskpotatis 500 g
- Rapsolja 2 msk
- Senap (dijon) 2 msk
- Rädisor 10 st, 1 knippe
- Lök ½ st, röd/röda
- Gräslök ½ knippe
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°. Blanda samman mjöl, cottage cheese och margarin och tryck ut i en pajform. Ställ gärna kallt ca 30 min.
Grädda sedan i ugn ca 15-20 min. Låt det bli kallt. Koka potatis och låt den svalna. Blanda färskost, kvarg, vitlök och hackad salladslök, smaka av med salt och peppar.
Bred ut det i pajskalet. Halvera potatisen och blanda med olja och senap. Lägg dem i pajskalet. Garnera med rädisor, rödlök och gräslök.
√ Mer recept från sweetwords
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
6 Comments
Madde
Men så gott det ser ut. Låter som ett bra tillbehör till något grillat.
sweetwordsbymirre
Ja precis =D
Elina
Vad spännande och somrig den pajen lät. Tack för receptet!
sweetwordsbymirre
Varsågod =D Ja verkligen sommar
corkystyle
Så härligt recept. Paj är alltid något som går hem. Speciellt om man gjort den själv. Det är något man kan ha så mycket olika saker i och även om man har kanske rester tex korv eller bacon kan man ha det i.
sweetwordsbymirre
Ja det är så sant =D