Viktväktarna

Äppelpaj, alá viktväktarna

Smaklig Fikastund

En enkel och snabb äppelpaj att göra och den är verkligen jättegod, här får ni viktväktarns recept på smulpaj med äpplen. Det är väl något vi alla gillar och ju kripsigare yta desto godare. Inte sant, vem gillar inte bär eller äppelpaj med smuldeg tillsammans med den krispiga ytan havregryn ger?

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion5

Ingredienser

  • 3-5 normalstora äpplen
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 dl havregryn
  • 4 msk mjöl
  • 4 tsk socker eller farinsocker

Gör Så Här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, mjöl och socker i en skål.

Tillsätt maragarin och rör till en grynig massa. Skala och skiva äpplen och lägg det i en ungssäker form.

Strö smulblandningen över och grädda i 20 minuter. Servera med vaniljsås, 3 msk per portion.

Äppelpaj  Viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

7

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *