Cheesecake med apelsin och vanilj
Dessert-tips
Denna cheesecake är supergod till dessert. Den var så syrlig och frisk i smaken då färskosten gjorde sig tillsammans med apelsinen. Denna dessert kan jag verkligen rekommendera som en god dessert till någon festlighet.
10 portioner = Hela receptet
Points = per dessertportion: 8
Ingredienser
- Småkakor 12 st, t ex havreflarn
- Margarin flytande 80% 50 g
- Äggula 3 st
- Socker ½ dl
- Kvarg vanilj 7,5% 2 dl
- Färskost 7% 100 g, t ex Philadelphia
- Vaniljsocker 1 tsk
- Apelsin 1 st, 2 msk saft och 1 msk rivet skal
Gör så här
Smula kakorna, havrekakor och blanda med margarin. Tryck ut degen i en rund form.
Vispa äggulor och socker, blanda ner kvarg, färskost, vaniljsocker, apelsinsaft och skal, Häll smeten i formen och ställ in i frysen 4-5 timmar.
Låt den tina ca 30 minuter före servering. Servera med frukt och bär.
√ Receptkälla Receptkälla➜ Frusen cheesecake med apelsin
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
3 Comments
Madde
Cheesecake är så gott. Har inte testat med apelsin, men låter ju riktigt gott.
Elina
Tack för receptet, cheesecake är ju så gott!
corkystyle
Själv så gillar jag inte cheesecake. Däremot är detta ett väldigt bra recept för att göra en nyttigare version av cheesecake.