Bellis,  Bloggutmaning,  Mirres Outfit

Det lönar sig att vara snäll!

Hej

I dag vakna Bellis på väldigt fel sida kan man lugnt säga. Hon var väldigt tvär och jag var den person hon absolut allra minst ville vara med. Spelade ingen roll vad jag sa, föreslog eller gjorde så var allt piss ungefär. Vi gick ner på stan för att kika lite på rean då jag tänkte kolla på en till vinterjacka åt henne så hon kan växla. Vi hittade en som hon gilla och det fanns såklart då inte hennes storlek. Hon har storlek 152 och det fanns storlek 146 och 158. Hon provade båda två. Jag tyckte hon skulle ta den större storleken, men det ville hon inte.

Den andra passade precis och jag förklarade då att hon kommer inte kunna ha den mer än denna vinter om ens det. Jackor är ju alltid lite större i storleken så visst den gick att ha precis på gränsen. Jag förklarade då det och då kom en groda ur munnen på Bellis som kalla mig ett elakt ord som jag vart ledsen över. Det var tydligen mitt fel att storleken inte fanns, jag hade ju absolut med det att göra, inte sant ?!

Då fick det vara nog för min del och jag sa åt henne att byta om och hänga tillbaks jackan. Ja gick ut ur butiken och vänta utanför.

Det lönar sig att vara snäll

Det fanns andra färger i jackan, svart, blå, grön och cerise. De andra färgerna hade hennes storlek, men hon ville ju då ha den färgen hon fastnat för och det köper jag. Jag köper inte att jag ska bli kallad för elakt då jag är ifärd att köpa en jacka åt henne. Hon fick lunka iväg och göra det jag bad om och sedan gick vi därifrån. Låter hårt kanske, men det handlar om att ge och ta.

Det här är inte alls menat att lämna ut Bellis utan tvärtom. Hon förstod sedan att det blev tokigt och ångrade sig. Jag stod dock på mig och det blev ingen jacka. Hon bad om förlåt och syntes också att hon menade det. Det blev också en förändring sedan på hela dagen efter det känner jag. Jag vill därför hylla henne i detta inlägg och bekräfta att det är stort att inse att man varit ”dum” och då även kunna erkänna det. Då är man stor i sinnet och har ett bra tänk i hur normer och värderingar fungerar. Jag är stolt över henne att hon kunde erkänna för tro mig i den här åldern är det inte alltid lätt att kommunicera med barnen.

Att ge och ta till varandra

Mitt råd är att tänka pedagogiskt och inte ha för stor dialog kring det som hänt för det blir så mycket besvärligare då för alla parter. Ett barn är ett barn och ibland är de ”kaksiga” men när man visar att man förstår och lyssnar så är de inte så stora i sinnet all gånger. Det handlar mycket om bekräftelse och att kanske bara få en kram ibland. Det är inte alltid grodorna som ploppar upp i munnen är elakt menat. Det är många gånger känslorna som sitter utanpå kroppen.

Jag tror på att om man visar sina egna känslor tillbaka själv kan vara en öppen dialog som leder konflikter vidare. Idag visade jag att jag vart ledsen och arg och det gav gott resultat.

➤ Hade du köpt jackan?

Kika in hos Christels Decemberutmaning – Dagens tema Pay It Forward

#decemberutmaning23xxx

√ Mer foto från sweetwordsbymirre

√ Sweetwords tolkning –  Decemberutmaning

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

3

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

12 Comments

 • Stegsamlaren

  Tror att det är lätt att det slinker grodor ur munnen på barnen i vissa situationer, sedan är affären ett svårt ställe att reglera känslor på, särskilt då om man inte får köpa just den jackan som man ville, det är inte lätt för barn att hantera och förstå där i just den stunden..men bra att ni löste det bra

 • Elina

  Jag hade inte köpt jackan, om det inte var absolut akut att få tag i en jacka. Mina barn är också duktiga på att komma och prata och säga förlåt efter att de har sagt eller gjort något dumt.

 • fighterwomen85

  Var det inte akut med jackan. Så hade jag inte köpt jackan. För det blir ju ett tecken på att barnet kan säga hur fullt som helst. Men ändå får saker. Dem måste lära sig att när dem är elaka. Så får dem inte saker ändå.
  Tyckte det var bra av dig att visa känslor & berätta vad du kände för Bellis. Så hon såg det när hon sagt dumma saker. Å hon erkände att hon sagt dumma saker. Allt har alltid något gott med sig 🙂.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • corkystyle

  Jag hade inte köpt jackan och det tror jag att de flesta inte hade gjort. Men som du skriver vad det starkt av henne att inse att det blev fel och att be om ursäkt. Jag tycke om sådana här inlägg där du berättar något som har hänt och hur du tänker som förälder.

 • Popprinsessan

  Jag tycker att du gjorde rätt och jag hade inte heller köpt jackan. Den dagen 🙂 Men jag hade förmodligen gått tillbaka en annan dag och köpt den om den fanns. Den större storleken alltså, om mitt barn hade velat ha den. Båda mina barn är faktiskt bra på att komma och säga förlåt, vilket jag tycker är en styrka. Alla kan vara på dåligt humör och det kan gå ut över fel personer, det är bara mänskligt, men det är viktigt att kunna säga förlåt. Och precis som du skriver tror jag att det är viktigt att barn ser att även vuxna kan vara ledsna. Det är inget fel med det och det är inget farligt.
  Hoppas att det löser sig med en ny jacka 🙂

 • Hannas krypin

  Generellt tycker jag att barn av idag får alldeles för lite konsekvenser när de beter sig dumt. Jag tycker det var bra att du stod på dig och inte köpte jackan. Man måste förstå att när man gör någon ledsen så får det konsekvenser. Tycker det var bra att hon bad om förlåtelse för att hon betett sig dumt. En eloge till henne!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *