Viktväktarna

Kycklingkebab i pitabröd

Middagstips

Enkelt och gott recept på en fräsch sallad med kyckling. Man steker kycklingen tills den fått en karamelliserad yta då blir det så mycket godare. Vi hade lite ciabattabröd till som gjorde sig gott till.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
8

Ingredienser

 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Olivolja 2 tsk
 • Torra kryddor 2 tsk, 2-3 tsk kebabkrydda
 • Sallad ½ huvud(en)
 • Cocktailtomater 250 g
 • Gurka ½ st
 • Lök 1 st, röd/röda
 • Färskost 4% 200 g
 • Vitlök 1 klyfta(or)
 • Pitabröd 4 st

Gör så här

 1. Strimla kyckling tunt. Blanda ihop olja och kebabkrydda och lägg tillsammans med kyckling i en plastpåse. Se till att alla bitar täcks av olja och marinera minst 15 min.
 2. Strimla sallad, halvera tomater och skiva gurka. Skala och skiva lök.
 3. Stek kyckling i en panna tills den är genomstekt och fått fin färg.
 4. Blanda ihop färskost med pressad vitlök, salt och peppar.
 5. Fyll pitabröd med sallad, kyckling och färskost.

 Kycklingkebab i pitabröd med vitlöksfärskost

√  sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *