Indonesisk kycklinggratäng
Middagstips
En god och smakrik kycklinggratäng med inspiration av och från Indonesien. Det är smakrikt tillsammans med curry, chutney och Sambal oelek.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 10
/ Receptkälla ➜ Indonesisk kycklinggratäng
Ingredienser
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Paprika 1 st, grön
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2 dl
- Vitlök 1 klyfta(or)
- Curry 2 tsk, 1-2 tsk
- Sambal oelek 1 tsk
- Mango chutney 1 dl
- Ris, okokt 2 dl
Gör Så Här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Strimla paprika och lägg över kycklingen.
- Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.
Anteckning
För ett riktigt fluffigt ris är det en god idé att skölja det några gånger innan du kokar det. Detta för att bli av med en del av stärkelsen (som gör att det kan bli grötigt).
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
4 Comments
Enna
Gott!
sweetwordsbymirre
Mycket
Pauline Hurtig
vad gott! och vilket bra ris-tips 😀
sweetwordsbymirre
Ja jättegott, ska du testa. Ja det är toppen sådant man ej tänker på