Min Vardag

Invänta magnetröntgen

Hej

Idag har jag träffat min fysioterapeut Hanna. Både jag och Bellis var dit för att träffa henne. Bellis sträckte sig i nacken och fick nackspärr på sensommaren och haft lite känningar av det sedan dess vid några tillfällen. När hon fick nackspärr hade hon ju riktigt ont i två veckor och kunde inte vrida huvudet helt åt ena sidan. Jag ville därför kolla upp det så det faktiskt ingenting hänt. I Bellis fall var det en spänd muskel som behöver stretchas ut. Vi fick tips på hur vi ska göra. Hon har nog vant sig att spänna den muskeln efter sin nackspärr att hon spänner åt den omedvetet. Fysioterapeuten märkte att hon var mer stel på höger sida. Bellis får därför joina mig då jag gör min stretching och avslappning.

Kan det varit ett pågående diskbråck?

Gällande mig då, där är det mer kravell får man väl tyvärr säga. Det är värk som en triangel från nackfästet till vardera sida neråt till axlarna. Jag får olika slags värk och det sitter mest vid nackfästet. Fysioterapeut kan inte svara på om det varit ett pågående diskbråck som numera är på väg tillbaka. Det ser bra ut i nacken och de tester som jag gör och hon undersöker tyder inte på ett pågående diskbråck. Det tyder heller inte på någon skada eller spricka i nacken.

Hanna tror att det kan vara så att min nacke fått en påverkan som trycker på diskarna och ger utslag som diskbråck. Det är då istället muskulärt och då kallas det mer för myalgi. Musklerna är ju också en del i kroppen som kan få väldigt ont. I mitt fall tror Hanna att jag haft eventuellt ett ”nackskott” samma som ryggskott. Efter det sedan har musklerna tagit stryk i nacken i kombination med min utmattning och trycker på diskarna som då ger utslag på samma symptom som ett diskbråck gör. Svårt att förklara, men ni förstår nog.

MYALGI

” Myalgi är en muskelsmärta som kan komma i hela kroppen eller på en viss specifik del i kroppen.

Det kan vara mild till extrem smärta. I de flesta fall går muskelvärken över och läker av sig själv ”

Invänta magnetröntgen

Det vi ska göra nu är att jag fått nya övningar att lägga till specifikt för där värken sitter nu. Sedan står jag i kö till magnetröntgen där vi ska få bekräftat om det varit ett pågående diskbråck. Mest för att vi ska få ett svar på om det varit det eller ej. Läget där vi är nu är ”framåt” så att säga och vi tar små steg fram fortsatt. Det är också bra enligt henne för en nacke ska läka långsamt för att kunna bli återställd. Dock är nacken en trigger och lätt kan halka både bakåt och framåt. Därför kan steg som går framåt även kliva bakåt också tills det tillslut klingar av för att hitta ett läge där min nacke tillslut stabiliserar sig.

Framtiden – När vänder vi blad?!

Jag kommer förmodligen bli känsligare i nacken när jag väl är återställd och jag måste tänka mer medvetet och vara noga med hur jag förhåller mig. Stretching, nackövningar och massage kommer bli en del av mitt liv skulle jag tro. Samt alltid tänka återhämtning och avslappning. Eventuellt kan jag inte jobba med småbarn och som sagt nu tar vi ett steg i taget och dessa spekulationer får vi ta då om det blir så. Vi ska inte ta ut något i förskott. En månad i taget och fortsätta traggla på, hej och hå!

På tal om jobb är ju syftet att jag ska börja arbetsträna snart och jag ska träffa doktorn den tjugonde februari så får vi se hur doktor och fysioterapeut tänker kring det. Jag hoppas på att bli sjukskriven i mars också så nacken fortsätter att läka lite till. Sedan börja vi lite smått i april. Fysio tyckte också så när vi pratade idag, det är om doktorn och försäkringskassan inte instämmer med det då.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

16

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

15 Comments

 • Amanda Kanterfors

  Hoppas du inte behöver vänta allt för länge på en magnetröntgen, man vet ju att det kan bli väntetider. Hoppas bellis nacke snart blir bra, man vet ju själv hur ont det gör med nackspärr.

 • Hannas krypin

  Hoppas på att det fortsätter gå framåt och inte blir fler bakslag. Nej det är ingen idé att dagsläget fundera över om du kan fortsätta jobba med småbarn. Bättre fokusera på att bli bra i nacken och ta det andra sen om det blir så. Undrar om det är myalgi som jag har i mina höfter. De hittade ju ingenting på skelettröntgen. Men jag vet inte om man kan lita på den, är mycket skeptisk. 9

  • sweetwordsbymirre

   Tack så mycket och tack för omtanken ja, det får ju så det visar sig sedan. Samt det hade jag inte vetat om det inte var så för fysio sa så igår. Men Myalgi ser man inte på skelettröntgen, det man ser där är om det blivit en skada på nacken ex spricka och det växer fel osv.Man ser inte diskbråck tydligen på skelettröntgen heller. Magnettröntgen ser man ju mer på. Myalgi vet jag inte, för hon nämnde bara magnetröntgen och diskbråck. Man kan ju tänka sig att man skulle kunna se om musklerna är påverkade så man på det sättet kan konstatera helt myalgi i en magnetröntgen det ska jag låta var osagt. Det vi ska göra magnetröntgen för är för att se om jag haft, har eller inte haft ett diskbråck. Det handlar ju lite om vad man kan tänka för läkningstid och vad man vågar utsätta mig för. Synd att de inte gjorde magnetröntgen på dig då, för man vill ju inte utsätta sig för strålning mer än man behöver.

 • Popprinsessan

  Att ha ont och värk är väldigt tärande.. Och det är ju svårt att inte spänna sig när man vet att man har ont, man vill ju inte att det ska bil värre. Det blir en ond cirkel.Hoppas att du och Bellis har det lite mysigt när ni kör era övningar tillsammans <3
  Jag hade jättemycket nackspärr när jag var ung. Nu kan jag ju fundera på varför.. vet att pappa också ofta hade nackspärr och ryggskott så det är kanske att vi är svaga i ryggen eller något. Jag har ju fortf mycket problem med rygg/nacke och har typ klippkort hos kiropraktorn och massören som säger att jag måste stärka min core.
  Hoppas att du har en fin dag!

  • sweetwordsbymirre

   Ja jag är ju lika, vi har ju nackbesvär båda mina storasystrar och min pappa med nacke och spänningar. Så det är skört och triggers. Det kanske hade kommit det här på mig i alla fall på sikt men det påskyndades av olika saker nu. Ha en bra dag du också <3

 • fighterwomen09

  Låter som att du har en bra Fysoterapeft. Så skönt för dig 😊.
  Hoppas att bådas nackar blir bra. Å att du snart får en magnetröntgen snarast så du slipper vänta allt för länge. Så är det små steg framåt. Men det är alltid så. Att man ska ta små steg framåt. Fast man vill att det ska gå framåt snabbt. Därför att man vill att något ska hända.
  Hoppas att du blir sjukskriven även mars som du vill. Så du får sakta komma tillbaka. Tråkigt att du inte kan jobba med barn mer. Men ksnske kan jobba på något annat sätt med barn.

  Krya på dig! Håller tummarna för dig ✊ Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Tack så mycket, men jag vet inte än om det blir några problem att jobba med barn. Det får tiden utvisa framåt. Ja hoppas att jag blir fortsatt sjukskriven så jag kan trappa upp och vara mer redo när april kommer.

 • corkystyle

  Bra att ni fick tips på hur ni ska behandla bellis nacke så hon blir av med symtomen. Det låter bra att du har fått övningar som ska hjälpa områderna där du har värk just nu. Kan vara bra att göra den där magnetröntgen så ni får ett svar om du haft diskbråck eller inte. Hoppas verkligen läkaren inser också att du behöver vara fortsatt sjukskriven i mars så din nacke hinner bli bättre innan du börjar att arbetsträna. ❤️

 • Sandra

  Så mycket som kan bli fel med en rygg och nacke och det är helt fantastiskt va dessa läkare kan se under deras behandlingar. Va skönt att de gör allt grundligt och inte utesluter saker för snabbt. Hoppas att magnetröntgen går bra. 🌺

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *