Lasagne med morot och cottage cheese
Den här lasagnen slår många andra.. Enkel vegetarisk lasagne som hela familjen kommer att gilla, du saknar inte köttfärsen faktiskt. Mycket, mycket god
4 portioner – 8 Points / Per Portion
Ingredienser
Lök 2 st, gula
Morot 500 g
Margarin flytande 80% 2 tsk
Krossade tomater 1 förp
Grönsaksbuljongtärning 1 st
Lasagneplattor, färska 200 g
Cottage cheese, naturell 1,5% 500 g
Spenat, färsk 150 g
Ost riven 17% 1 dl
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter. Blanda krossade tomater, lök, morot, buljongtärning, salt och peppar i en kastrull och låt puttra ca 10 minuter. Spä ev. med lite vatten. Varva tomatsås, lasagneplattor, cottage cheese och spenat i en ugnsform. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över osten och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
T I P S : Ta ut lasagnen efter halva tiden och ta två grytlappar i vardera hand och häll ut vätskan som samlas i botten på formen. Det blir lätt så då man gör vegetariska rätter att det bildas extra vätska, grönsaker och morötterna suger ur sig vätska. Jag tömde ur den så och man får ju göra det med försiktig finess så inte hela lasagnen åker ut i slasken. Tippa formen lite så fungerar det.
Receptkälla ➜ ViktVäktarnas vegetariska lasagne ➜ Lasagne med morot och cottage cheese
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut dera