Mirres Foto

När Mirre fotograferar

Hej

När jag är ute och fotograferar för att verkligen fota så vill jag helst vara själv. Det är alltid någon eller något som stör annars. Att ha hund med sig kan vara ok om den har tålamod att stå och vänta en stund medans jag kryper runt och letar motiv. För när jag är ut på mina rundor så kan jag bokstavligt talat ligga, krypa och klättra för att få mina motiv.

Tänk på detta när du ska ut och fotografera

  • Kontrollera ljuset
  • Tänk vinklar i alla motiv
  • Ha på dig oömma kläder
  • Se till att batteri till kameran är laddat
  • Kontrollera så du inte skuggar motivet
  • Kolla vart skuggor från annat omkring är
  • Känn dig bekväm så du kan testa många varianter på just det fotot

När Mirre fotograferar

När jag är ut på mina fotorundor så kan man se mig verkligen överallt. Jag kan ligga på en brygga för att fota reflektionerna från vattnet mot bryggan. Jag kan ha klättrat upp i ett träd för att få ett snyggt ovanpå kort från ett motiv. Eller så kan man också se mig smyga någonstans för att exempelvis få en fågel på bild.

Jag minns då jag smugit upp på en brygga en gång i Oskarshamn för att fota ett svanpar som var där. De kan ju fräsa ganska rejält om man kommer för nära. Det gick bra och jag fick fina bilder. Ett annat tillfälle jag kommer ihåg var när jag lyckades fånga Sveriges största fjäril på bild och att den faktiskt stannade kvar på häcken den satt på.

Jag tycker såklart även om att fotografera människor och det är lite mer utmaning än att fota naturen. Naturen har redan mycket gratis. Det handlar mer om dig då. När du fotar människor är det mer som ska klaffa och det du tänkt kanske inte fungerar just för att personen du fotar inte gör helt så du tänkt. Att tänka om då är en utmaning men kan också vara riktigt roligt.

➤ Hur brukar du tänka och göra när du fotograferar?

√ Fotar med Nikon

√ Mer foto från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 23 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

20 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *