Viktväktarna

Gratäng med fläskfilé och tomat

Grytor våra kära grytor och gratänger som man älskar dem. Här bjuder jag på ett gott recept från viktväktarna med en gratäng med fläskfilé och tomat. Den här grytan var verkligen toppengod och något jag tycker ni ska testa och njuta av.

SMAKLIG MÅLTID

4 portioner = Hela receptet
Points per portion 11

Ingredienser
600 g fläskytterfilé
2 tsk flytande margarin
salt
svartpeppar
1 st gul lök
1 förp krossade tomater
1 klyfta vitlök
1 tsk torkad timjan
2 st lagerblad
2.5 dl matlagningsgrädde 4%
0.5 påse riven ost 17%
2 dl ris
0.5 påse romansallad


Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skär fläskytterfilén i skivor. Bryn dem i margarin och krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform. Skala och hacka löken grovt och bryn i stekpannan där köttet stekts. Tillsätt krossade tomater, pressa i vitlök, krydda med timjan och lägg i lagerblad. Koka ihop ca 20-30 minuter utan lock tills tomatsåsen tjocknar något.

Häll matlagningsbas i tomatsåsen och rör runt. Häll såsen över köttet och strö över ost. Sätt in i ugn ca 20 minuter. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.

Servera gratängen med fullkornsris och sallad.

√ Receptkälla – Gratäng med fläskfilé och tomat – viktväktarna

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

3

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *