Viktväktarna

Potatis- och köttfärsgratäng

Smaklig måltid

I kväll gjorde vi en god potatis och köttfärs-gratäng. Den var enkel och god i sina smaker. Man kan tillsätta egna smaker om man vill det. Vi tog en klick dijonsenap i såsen. Det gjorde en extra touch på rätten.

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 11

Ingredienser

 • Potatis 600 g
 • Purjolök 1 medelstor
 • Vitlök 1 klyfta
 • Rapsolja 2 tsk
 • Nötfärs 5% 400 g
 • Färskost 11% 200 g
 • Vatten 4 dl
 • Mjölk 0,5% 2 dl
 • Grönsaksbuljongtärning 1 st
 • Paprikapulver ½ msk
 • Bladpersilja 1 knippe

Gör Så Här

Sätt ugnen på 200°.

Skala och koka potatis nästan klar.

Skiva purjolök. Hetta upp olja i en panna och bryn färs, purjolök och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.

Blanda ost, vatten, mjölk och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och smaka av med peppar och paprikapulver.

Skiva upp potatisen och varva med färs i en ugnsfast form. Häll såsen över och gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Toppa med hackad persilja.

 Receptkälla ➜ Potatis och köttfärsgratäng

√ Mer recept från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *