Mina Tankar,  Mirre

Se ditt mående med andra ögon!

Hej

Många bloggare skriver om stress, psykisk ohälsa, utmattning och utbrändhet och vill gärna klassa dessa som samma mående egentligen. Det är faktiskt inte alls samma trots att vi alla mår dåligt oavsett vilket av dem vi drabbats av. Det ena kan ju såklart leda till det andra på sikt. Min stress har ju skapat mer problem för mig som jag måste arbeta med. Jag tycker det är bra att vi skriver om detta så man får läsa om hur det är för andra.

Trots det så är det inte alla som gillar om att läsa om det. Vissa tycker kanske att det är jobbigt, ångestladdat eller helt enkelt ointressant. Därför kan jag tycka att man också kan skriva om den del i bearbetningen när man tipsar till förbättringar.

Fokusera på det hela i annan synvinkel, sätt på dig andra ögon helt enkelt för en stund

Några tips man kan tänka för att må bättre

Gurgla dig med vatten: Det är en nerv i kroppen som automatiskt lugnar ner oss då vi gurglar oss med vatten.

Skratta mycket: Det är ju ett gammalt och vetenskapligt tips. När man skrattar ger det oss rätt hormoner i kroppen

Ta en promenad: Promenera minst 15 minuter varje dag. Ett tips är ju att ta en promenad på din rast på jobbet för att nollställa dig tills rasten är över igen.

Kolla ut och kolla på ingenting: Hur skönt och avkopplande låter inte det. Glömma bort tiden en stund för att kika på andra som går förbi. Kanske både hundar, barn eller någon med en snygg kappa du kan drömma om att det var du som ägde. Ja tänk fantasin vad du kan se. Skiner solen, ja vilka vackra motiv ser du i naturen?

Ta fram barnet i dig: Det är ett sätt att njuta av stunden och där och då får man lite energi och livslust då man faktiskt får lite energi och skaparlust.

Le tills du menar det, går det ?

Stänk vatten i ansiktet: Att få kallt vatten i ansiktet och runt kindbenen ger oss en stund där vi hittar rätt aktivitet kring andning, puls och vårt nervsystem igen.

Le tills du menar det: Försök locka fram ditt leende igen. Vi mår ju faktiskt bra när vi ler och till att börja med kommer det kännas krystat och fejkat. Fast fortsätter du att le kanske du faktiskt kommer på andra tankar och börjar exempelvis fnissa. Hur härligt är det inte att försöka komma till det?

Lyssna på musik: Det får mig att må bra, att sätta på låtar som du vet att du blir glad över eller för den delen sätta på en film eller serie som du följer. Det kan också sänka din stressnivå så du mår bra för en stund.

Inspiration hämtad från Må bra – Stressa ner. Finns mer tips där som man kan ta till sig!

 Stressad eller Utbränd – Skillnad?

√ Mer om Mirres Utmattningssyndrom

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

1

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *