Oxfile´ med vitlökspotatis
Middagstips
Oxfilé är alltid gott och här är ett gott recept tillsammans med potatis. Salladen blir knaprig och god. Det blir en hit att bjuda på en fredags eller lördagskväll eller om du ska bjuda hem vänner.
2 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 14
/ Smaklig Måltid
Ingredienser
- Blomkål ½ medelstor
- Purjolök ½ medelstor
- Persilja 1 knippe
- Majs 1 dl
- Rapsolja 1 msk
- Vitvinsvinäger 2 tsk
- Vatten 2 tsk
- Potatis 300 g, fast
- Vitlök 3 klyfta(or)
- Margarin flytande 80% 1 tsk
- Oxfilé 300 g
- Rapsolja 1 tsk
- Gräddfil 12% 1 dl
- Gräslök 1 kruka
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela blomkål i mindre bitar, strimla purjo och hacka persilja. Blanda ihop med majs.
- Vispa ihop olja, vatten och vinäger. Smaka av med lite salt och peppar och blanda ner blanda grönsakerna.
- Skiva potatisen och blanda med pressad vitlök och margarin. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills potatisen är mjuk och fått fin färg, ca 30 minuter.
- Pensla oxfiléskivor med olja, grilla på kolgrillen eller i en grillpanna.
- Blanda gräddfil med hackad gräslök, smaka av med salt och servera till oxfilén, potatisen och blomkålssalladen.
√ Grillad oxfilé med vitlökspotatis
√ sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
4 Comments
Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv
Men så gott! Detta skulle jag gärna testa.
sweetwordsbymirre
Det ska du absolut
Netti Starby
Mums det där ser riktigt gott ut. Kramis <3
sweetwordsbymirre
Det var det verkligen 😁