Morots- och kanelmuffins
Gott till mellanmålet
De här muffinsarna är verkligen toppengoda! Morötterna tillsammans med kanel gör dem så saftiga och goda. De kan ätas som fikabröd, men fungerar även som ett mellanmål om man vill ha något extra. Jag kan varmt rekommendera dem. Låt er smaka!
15 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 6
Ingredienser
- Ägg 2 st
- Socker 2 dl
- Margarin flytande 80% ½ dl
- Morot 1 medelstor(t)/medelstora, ca 1 dl riven
- Fil, mellanfil 1,5% 1½ dl
- Vetemjöl 3 dl
- Bakpulver 1½ tsk
- Kanel 1 tsk
- Florsocker 1 tsk
Gör Så Här
Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt margarin och fil. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen och rör ner i smeten. Blanda ner finriven morot. Häll smeten i 15 muffinsformar. Grädda ca 10 minuter. Blanda florsocker och resterande kanel. Strö över när muffinsen svalnat.
/ Receptkälla ➜ Morotsmuffins med kanel
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
2 Comments
Popprinsessan
Mums, dessa ska jag testa att baka! Jag är såå dålig på mellanmål om jag inte på riktigt bestämmer i förväg vad jag ska äta.. Behöver göra som när man skickade med barnen mellis till skolan, haha!
sweetwordsbymirre
Ja de är jättegoda, =D tycker jag du ska.