Viktväktarna

Morots- och kanelmuffins

Gott till mellanmålet

De här muffinsarna är verkligen toppengoda! Morötterna tillsammans med kanel gör dem så saftiga och goda. De kan ätas som fikabröd, men fungerar även som ett mellanmål om man vill ha något extra. Jag kan varmt rekommendera dem. Låt er smaka!

15 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 6

Ingredienser

  • Ägg 2 st
  • Socker 2 dl
  • Margarin flytande 80% ½ dl
  • Morot 1 medelstor(t)/medelstora, ca 1 dl riven
  • Fil, mellanfil 1,5% 1½ dl
  • Vetemjöl 3 dl
  • Bakpulver 1½ tsk
  • Kanel 1 tsk
  • Florsocker 1 tsk

Gör Så Här

Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt margarin och fil. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen och rör ner i smeten. Blanda ner finriven morot. Häll smeten i 15 muffinsformar. Grädda ca 10 minuter. Blanda florsocker och resterande kanel. Strö över när muffinsen svalnat.

/ Receptkälla ➜ Morotsmuffins med kanel

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

1

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *