Sund Livsstil,  Tipshörnan

Blunda och njut av stunden

När svaret inte finns där

Livet har med- och motgångar och det är tufft att gå igenom dem. Vad man har för med- och motgångar är inte mer eller mindre för någon. Vi har olika kroppar, vi har olika känslor och vi har olika rädslor i vårt liv. Livet är inte alltid så enkelt att leva och vi har inte alltid ett svar på allting som man önskar. Det är svårt att ge rätt stöd då man inte kan sätta sig in i varandras känslor.

Det är också så lätt att säga fel saker i sådana här lägen då ett ord eller ett tonläge kan träffa både så rätt och så fel. Jag har blivit ledsen fler gånger då jag fått dialoger som varit så opassande i sådana lägen. Hur man ska göra det är faktiskt inte lätt. Det har också varit åt andra hållet att någon har sagt det på rätt sätt så jag kunnat tagit det till mig just då.

Återhämtning med sand mellan tårna

Jag tänker därför inte gå in på det utan istället omvandla till återhämtning som ett tips för er. Jag är ju uppvuxen vid kusten och mitt älskade Oskarshamn. När jag är deppig kan så enkelt som havsbrus, svala vindar och barfota fötter i sand få mig att andas för en stund. En cykeltur till stranden, ta med dig en filt och sätt dig bara där och lyssna på naturen. Extra mysigt ta med dig en termos med varm dryck, kex och frukt.

När du behöver återhämta dig

Ta lugnet till sängen och njut av det!

Tillgång till stranden, barfota fötter och sand mellan tårna har man inte alltid tillgång till. Jag hör inte till dem som vinterbadar och därför kan jag inte få den möjligheten året om. Jag tycker det är skönt den här tiden på året att lägga mig på en bäddad säng, bulla om mig med kuddar. Då är det underbart att minnas tillbaka till detta och då lyssna på musik som man bara automatiskt vill blunda till och bara njuta av. När du då ligger där så kommer du automatiskt bara vara för ett tag.

Blunda och lyssna, ni kommer att njuta

√ Mer om Mirres Utmattningssyndrom

 Andning och avslappning med Mindfullness

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

9

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

22 Comments

 • Sandra

  Vilka härliga tips på lugn musik och andra lugnande ljud. Ska testa dessa låtar när det är lite för mycket runt än. Så tack för tipset 🌺♥️

  • Therese

   Livet har alltid med och motgångar, och håller med man hanterar dem olika men bra tips på sådant som gör en lugn och avslappnad är alltid bra tips, både i med och motgångar. Inte alltid man har stranden nära, men håller med om att det är avslappnade och perfekt att minnas tillbaka till – med en varm fin känsla

 • petra

  Vilket fint inlägg, ska lyssna på dina tips,man blir så varm av bilderna från stränderna,jag älskar sol o värme o havet det ger ett lugn,kram

 • Michelle

  Ja, det är väl lätt att vara klumpig, orden. Även om inte kanske inte kan säga det till den personen sen så har man förhoppnings vis lärt sej att tänka för först innan man förmedlar något för alla tar ju på saker på olika sätt.

 • Madde

  Det där är så svårt tycker jag. Vi pratade precis om det och min kompis sa att hon inte vill pressa sina barn till någonting, Då hon fick reda på att hon skulle bli mormor blev hon så glad så hon började gråta. Dotterns reaktion blev att hon inte trodde hon ville ha barnbarn eftersom hon inte sagt något. Då mitt barnbarns pappa blev en ängel så hörde ingen av mina syskon av sig. Då jag frågade efter flera månader så blev det lite undvikande svar och att dom inte ville såra. Har brutit kontakten efter det. Så visst är det svårt ibland.

 • figterwomen85

  Finns inlägg som vi läsare får läsa ☺️. Jag brukar tänka att alla har olika kappor att ta på sig. Sen har vi olika ryggsäckar att bära. Visa har tunga & andra har mindre tunga. Hur tung den är upp till var & en.
  Så är det absolut! Att saker & uttryck kan tolkas fel av olika anledningar. Så därför är jag noga med att visa smilesar i text. Det är för mig visar mer vad jag vill förmedla till människor. Om jag vill visa att jag är glad eller mindre glad.

  Tack för dina tips 🙏🏻😊. Musik är bra att lyssna på när man inte vill tänka på något annat.
  För mig dyker jag in & lyssnar på bok istället. I en bok går jag in i den & inte tänker på något annat.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Snabela

  Tänk va ett litet ord kan ställa till det ordentlig, både gott och ont. Även om den som säger det inte alltid menar nå illa, så kan det bli så fel.
  Att gå ut i naturen och bara vara och lyssna på alla naturens ljud och bara njuta, det är medicin. Själv så har jag ingen tillgång till att åka till någon strand, men går ut i skogen istället och bara njuter. Men nu när snön har kommit så läre jag vänta till våren istället.

 • Emma

  Tack för de fina musiktipsen!
  Och håller med om att återhämntning verkligen är nyckeln till välmående. För mig kan det vara allt från en liten kopp té, till flera timmar i skogen.
  Härligt att du har den återhämntningsplats vid havet. <3

 • corkystyle

  Vilket bra inlägg. Har inte hört låtarna du tipsar om. Däremot ska jag sätta mig och lyssna igenom dessa. Som du skriver ska man försöka fokusera på det positiva istället för dey som kanske inte är så bra.

 • Linda Odelmar

  Sant, en del är klumpiga med orden, fast det finns människor som tar allting som personlig kritik också, dessa går det inte att undvika att trampa på oavsett hur försiktig man är, sedan är det klart att man ändå inte ska vräka ur sig vad som helst..Mysiga bilder. kan behövas en regntung och ruggig höstdag som denna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *