Viktväktarna

Kryddig kycklinggryta – Viktväktarna

Här en jättegod kycklingrätt tillsammans med fullkornsris. Det var verkligen supergott och känns som man kan äta den även måndag som en lördag. Många goda smaker och vill man ha sting i tillsätter med exempelvis även cayennepeppar. Vill man ha mildare smaker smaksätter man med örtkryddor. Tycker att det är valfritt och när vill du äta den?!

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 7

Ingredienser

 • Basmatiris okokt (100% fullkorn) 2 dl
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Rapsolja 2 tsk
 • Vitlök 2 klyfta(or)
 • Tomatpuré 1 msk
 • Tikka masala kryddor, utan socker 1 tsk
 • Ingefära 1 tsk, malen
 • Gurkmeja 1 tsk
 • Chilipulver ½ tsk
 • Vatten 1 dl
 • Fraiche 5% 2 dl
 • Bladpersilja 1 knippe

Instruktioner

Koka ris enligt anvisning på förpackning. Strimla kyckling. Värm olja i en panna och stek den. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt. Toppa med hackad persilja och servera med ris.

√ Receptkälla  Kryddig kycklinggryta

√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *