Fiskgratäng med dragon och parmesan
Smaklig Måltid
En mycket god fiskgratäng som hela familjen gillar. Tycker barn inte om lök kan man ju minska dem till mindre bitar för det tog inte alls smak av gratängen. Osten gör ju att gratängen känns lite extra och man kan ha den både till vardags som till fest
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 9
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Lök 1 st, gul
- Rapsolja 1 tsk
- Matlagningsvin, vitt 2 dl
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
- Fiskbuljongtärning 1 st
- Dragon 2-4 msk färsk
- Parmesanost 1¼ dl
- Torsk 500 g
- Potatis 800 g
- Margarin flytande 80% 1 tsk
- Mjölk 0,5% 1 dl
- Äggula 2 st
- Olivolja 1 tsk
- Haricots verts 100 g
- Flingsalt 1 tsk
Gör Så Här
- Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatis.
- Skala och finhacka lök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök tills den mjuknat.
- Häll på matlagningsvin och låt reducera till ungefär hälften. Häll på matlagningsbas och lägg i buljongtärning. Låt puttra några minuter.
- Hacka dragon och blanda ner i såsen tillsammans med ost. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Blanda ner äggulor och smaka av med salt och peppar.
- Lägg mos utmed kanterna i en ugnsfast form. Lägg fisken i mitten, salta, peppra och häll på såsen. Sätt in i ugn ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek haricots verts hastigt. Strö över flingsalt och servera till fiskgratängen.
Anteckning
Potatismos mår alltid bra av att en eller två äggulor blandas ner på slutet, det får en helt annan krämighet då. När det ska gratineras har det ännu en fördel, moset behåller formen bättre. Så gör du en gratäng med fina toppar, kom ihåg äggulan! Det missade jag så därför fick inte min gratäng de där ”brända” topparna på moskransen.
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR
2 Comments
Mamma C
Fisk är så gott. Tack för receptet.
Carin
sweetwordsbymirre
Ja det är jättegott