Viktväktarna

Grekiska biffar i tomatsås

Grekiska biffar i tomatsås

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
14

I går lagade vi dessa grekiska goda biffar i tomatsås. Mycket goda och gjorde sig jättegoda tillsammans med sallad och potatis.

Noterade att jag hade några lite brända potatisar på min talllrik. Dem åt jag inte”

Nötfärsbiffarna får puttra en stund i tomatsåsen för extra god smak. Biffarna är också fyllda med salladsost vilket jag tycker gör dem extra grekiska.

Ingredienser

Rapsolja 2 tsk

Potatis fast 800 g fast

Nötfärs 10% 500 g

Vitlök 1 klyfta(or)

Salladsost (feta) 10% 75 g

Salt 1 tsk

Svartpeppar 2 krm

Olivolja 2 tsk

Tomatpuré 1 msk

Krossade tomater 1 förp

Vitlök 1 klyfta(or)

Timjan 1 tsk, torkad

Basilika 1 tsk, torkad

Grönsaksbuljongtärning

½ st Sallad

70 g, blandad

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.

Klyfta potatis och lägg på en plåt. Lägg över i en påse och häll på olja och lite salt. Förslut påsen och skaka runt så att alla potatisklyftor täcks. Häll över på en plåt och sätt in i ugnen tills de fått färg och mjuknat, ca 30 minuter.

Blanda färs med pressad vitlök. Smula ner osten och krydda med salt och peppar. Forma till små biffar.

Värm olja i en panna och stek biffarna tills de fått färg på båda sidor. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en liten stund. Blanda ner krossade tomater, pressad vitlök, timjan, basilika och buljongtärning. Låt sjuda tills tomatsåsen reducerats något och biffarna är klara.

Servera biffarna med klyftpotatis och sallad.

SMAKLIG MÅLTID

/ Recept – Viktväktarna

Grekiska biffar i tomatsås Viktväktarna

√  sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

 

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *