Grytlasagne – Viktväktarna
Middagstips
I kväll gjorde jag något vi inte gjort innan. Lasange i gryta. Det lät på förhand som det skulle kunna vara för annorlunda. Fast inte alls, det var lika gott som lasagne i ugn. Smidigt och lätt att ha i allt i grytan och låta det sköta sig själv.
Receptet har sojafärs men vi valde nötfärs.
/ SMAKLIG MÅLTID
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 9
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Lök 1 st, gul/gula
- Vitlök 2 klyftor
- Olivolja 1 msk
- Tomatpuré 2 msk
- Sojafärs vegetarisk fryst 400 g
- Krossade tomater 2 förp
- Vatten 4 dl
- Oregano 2 tsk, torkad
- Basilika 1 tsk, torkad
- Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor) 120 g
- Ricotta 100 g
- Mozzarella 100 g
- Chili flakes1 tsk
- Basilika 2 msk, färsk
Gör Så Här
- Finhacka lök och vitlök.
- Värm olja i en stor gryta och fräs lök en stund. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt steka med under omrörning ca 1 minut. Blanda ner färs, krossade tomater, vatten, oregano och basilika.
- Knäck lasagneplattorna i lite mindre bitar och lägg ner i grytan. Koka upp och låt sedan sjuda utan lock på medelvärme tills pastan är klar, ca 15-20 minuter. Rör runt lite då och då.
- Blanda ner ricotta. Dra isär mozzarella i mindre bitar och fördela i grytan. Toppa med chili flakes och lite hackad basilika.
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR
2 Comments
Enna
Mums! Trevlig helg 🙂
sweetwordsbymirre
Tack detsamma =D