Mirre,  Sund Livsstil

Höstpromenad med fokus på stresshantering

Hej

Igår var jag till psykologen för att fortsätta med stresshantering och jag får redskap med mig som jag ska göra. Det är påfrestande att gå på de här bokade tiderna. Det är jättebra och behövligt men det tar av ens energi. För mig handlar det om att greppa mitt mående och på det sättet också kunna greppa stressen. Det är en av de svåraste uppgifter jag varit med om. Fast för att komma vidare så är det ju också metoden att greppa det som är ett steg vidare.

Hur känns fötterna mot underlaget ?

Jag har sämre och bättre dagar och med stress så kommer också oro, katastroftankar och värk. Vi tog upp tänkbara scenarier i går på min KBT-behandling där jag fick berätta hur jag tänker och agerar i dem. Vad är min stress i allt och hur gör jag då? Det är svårt att kunna säga exakt alltid hur man mår, men när man får prata med en professionell om det får man ju också en annan tanke i det.

Jag berättade om när man känner stress och oro inför något man ska göra offentligt. Bra då är att bara stanna upp och exempelvis känna hur känns det i mina fötter nu. Annat kan också vara att hur känns det när jag nu går här och jag känner att fötterna nuddar marken. Känns skorna bra mot underlaget. När man då fått fokus på sina fötter som jag nämner nu som exempel så är det viktigt att lägga till avslappnade andning i nuet också.

Andas genom näsborrarna

Varför är det så viktigt med andningen då?! Jo, man lär sin kropp att andas i fel läge då man också har utmattning och stressohälsa som jag har just nu. Tänk dig som en upphakad skiva, det är ungefär samma funktion. Andningen vill vidare men den låser fast sig i ett läge där du inte får andas ut och då blir automatiskt också kroppen stel och spänd. Vi är också vanemänniskor och vi märker i regel inte att vi andas ”fel”. Nu har jag blivit så medveten om det här, därför stannar jag upp då och då på mina promenader och andas genom näsborrarna och ända ut genom magen så magen blåser ut som en ballong. Du ska alltså inte känna andningen genom ryggen, skulderbladen eller nacken. Det ska gå lättsamt från näsborrarna och ut genom magen.

Det är här mindfulness kommer in och hjälper dig. Testa och känn det gör faktiskt skillnad och känns skönare

√ Mer om Mirres Utmattningssyndrom

Andning och avslappning med Mindfullness

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

5

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

24 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *