Indisk Färsgryta – Viktväktarna
Middagstips
Ikväll gjorde vi en jättegod färsgryta med Viktväktarna. Smakrik med fräscha ingredienser och potatis som en extra touch i grytan. Den här rätten kommer vi göra om fler gånger.
Psst jag glömde ha i Haricots verts, därför ni ej ser dem på bilden. Jag fick koka upp dem efteråt och ha i
/ LÅT ER SMAKAS
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 9
√ Receptkälla Indisk Färsgryta
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Lök 1 st, gul
- Ingefära 5 cm, färsk
- Potatis 200 g
- Ris, okokt 2 dl
- Rapsolja 2 tsk
- Nötfärs 5% 400 g
- Vitlök 2 klyftor
- Tikka masala, utan socker
- 1 msk Spiskummin
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Tomater, hela konserverade
- 1 förp, plommontomater
- Vatten 2 dl
- Haricots verts 150 g
- Koriander 1 kruka
Gör Så Här
- Skala hacka lök. Skala och riv ingefära fint. Skala och tärna potatis.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ner färs, pressa ner vitlök och blanda ner ingefära. Låt fräsa med en stund. Blanda ner kryddorna och låt fräsa med 1 minut.
- Blanda ner potatis, tomater och vatten i färsgrytan. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 minuter. När det återstår ca 5 minuter, blanda ner haricots verts. Spä ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad koriander.
- Servera med ris.
Anteckning
Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt. Det är också gott att byta ut ris mot naanbröd.
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
10 Comments
Bland Kastruller och Vinglas
Indiska smaker är fantastiskt goda och en klick creme Fraiche är alltid gott. Gillar även deras namn. Får nog bli Indiskt snart.
Kram Kajsa
https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se
sweetwordsbymirre
Detta recept ska du testa då, jättegott =D
Madde
Såg jättegott ut. Det där med koriander är en vattendelare. Det har en väldigt speciell smak, men jag gillar det.
sweetwordsbymirre
I det här receptet var det ju bara topping uppe på då maten var klar och låg på tallriken. Det kan man ju ta bort och skippa om man inte gillar det =D
Elina
Åh vad gott med indiskt! Det är så mycket smaker i sådana grytor.
sweetwordsbymirre
Jätegott, ska du absolut testa
corkystyle
En färsgryta är alltid gott. Däremot så brukar jag vara känslig för kryddningen. Jag är den som inte klarar av att äta stark mat. Däremot förstår jag att man kan påverka det själv genom att vara försiktig när man kryddar maten.
sweetwordsbymirre
Det kan man ju korrigera själv, denna rätt är heller inte stark. Jag klarar inte heller av för stark mat heller.
Sandra
Men va gott detta lät. Detta ska jag allt ta och försöka att göra under veckan. Tack för tipset!!!
sweetwordsbymirre
Absolut jättegott, det ska du testa