Kyckling- och potatisgratäng
En enkel och god potatisgratäng i enlighet med viktväktarna som både är och känns nyttigare då man tagit bort grädden och använder istället vitt matvin och vatten för att få fram krämigheten under tiden i ugnen. Processen kallas vinbakas och osten och cocktailtomaterna tillsammans med örtkryddorna tar ju fram de rätta smakerna.
/ SMAKLIG MÅLTID
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 6
Ingredienser
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Potatis 800 g
- Lök 1 st, röd
- Oregano 2 msk, hackad
- Basilika 1 msk, hackad
- Vatten 2 dl
- Matlagningsvin, vitt 2 dl
- Grönsaksbuljongtärning 2 st
- Vitlök 1 klyfta
- Cocktailtomater 250 g
- Ost riven 17% 1 dl (eller än lägre procent om du vill)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Strimla kyckling. Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök. Varva kyckling, potatis och lök i en ugnsfast form. Strö över oregano och basilika. Blanda vatten och vin. Smula ner buljongtärningarna och pressa i vitlök. Häll över gratängen. Halvera tomaterna och fördela över gratängen. Krydda med salt och peppar. Strö över ost. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.
Anteckning
Vill du ha mer sås, öka mängden vin och vatten.
√ Receptkälla Kyckling och potatisgratäng – Viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept