Muffins med persika och banan
Goda Muffins
När ni ska fika nästa gång är det ju toppenbra om man kan sätta fram lite nyttigare fikabröd och något som säkert barnen också tycker om.
jordgubbar eller annan frukt/bär är gott som extra till fikastunden, då blir det ett lite extra inslag på fikabordet som går äta med gott samvete.
10 portioner = Hela receptet
Points = per dessertportion: 5
√ Receptkälla ➜ Muffins med persika och banan Viktväktarna
√ Mer recept från sweetwordsbymirre
Ingredienser
- Persika 2 st
- Socker 45 g
- Ägg 1 st
- Margarin flytande 80% 50 g
- Mjölk 0,5 % 1dl
- Vetemjöl 200g
- Bakpulver 1 tsk
- Vaniljsocker 1 tsk
- Banan 1 st
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skiva persikorna tunt. Lägg undan 20 skivor och blanda resterande med socker.
Vispa upp ägg och blanda ner margarin och mjölk. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Mosa bananen och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölblandningen och persikorna.
Fördela smeten i 10 muffinsformar och lägg på persikoskivor. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.
Tips: Det går också bra att använda konserverade persikor. Lått vätskan rinna ur och lägg dem sedan torrt på ett hushållspapper så de är så torra det går när ni ska använda dem i bakningen sedan.
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept