Min Vardag,  Mina Tankar,  Mirres Outfit

När fler anledningar är avgörande

Hej

Söndag och tanka energi för en ny vecka med allt vad det innebär. Imorgon ska jag på medicinsk massage för min värk och på torsdag ska jag på KBT-terapi. Det är det som jag vet den här veckan. Jag tycker det är delvis lite ensamt i veckorna, men även också skönt. På tal om sakna så saknar jag att göra mina naglar. Jag har slutat med det tillfälligt av tre anledningar egentligen.

Varför då?

Det är fler anledningar till att spara

Ja för att svara på frågan så får vi spara in pengar på fler saker nu när jag är sjukskriven. Jag får inte dålig sjukpenning men såklart märks det av skillnad mot att vara sjukskriven och inte vara det. Man får vara mer medveten och tänka på vad man verkligen behöver och inte behöver. Just nu är inte naglar på salong viktig prio. Såklart saknar jag dem för det är finare och jag känner mig finare i det. Jag får ta tag i dem igen då jag börjar jobba och får igång inkomsten som den brukar vara.

Andra grejen till att jag inte kan göra naglarna är faktiskt för att min nacke klarar inte av att sitta still i samma statiska hållning som det kräver i en timma som det tar ungefär. Tredje anledning till att spara in pengar är för att jag också vill bidra och sätta undan pengar till vår kommande semester i sommar.

Vart bär semestern av i sommar ?

Det är inte bestämt än, men vi har ju pratat om Grekland och vi hoppas väl på det. Av olika anledningar kanske det inte går av min skada i nacken. Det kan innebära risker vid flyg. Det vet vi inte nu i dagsläget. Som jag mår nu så skulle jag inte få flyga och det får vi se längre fram hur allt ter sig. Vi kanske helt enkelt inte har råd heller med tanke på att min inkomst inte varit som den brukar. Jag kan inte bidra med allt som sig bör för en komplett reskassa. Vi vill ju göra något speciellt just denna sommar för BQ fyller jämt. Därför har vi också börjat kolla på att boka sommarhus med jacuzzi eller pool. Hyra lite lyxigare boende denna sommar i vårt fina Sverige.

Det behöver inte vara sämre!

Det blir inte lika dyrt som en utlandsresa, men heller inte samma prisklass som vi annars brukar betala för en vecka. Det känns ju lite orättvist att Greklandsresan kanske inte blir av delvis på grund av mig. Fast jag kan ju inte klandra mig själv. Jag har ju inte valt att bli sjukskriven och få skada på nacken. Jag har också sagt att BQ och Bellis kan åka själva om jag inte bör åka. Det vill de inte, men Greklandsresan ska ju inte bara vara mitt fel så att säga. Därför letar vi nu stug- och sommarboende med de alternativ jag sa. Man har sina törnar och motgångar i livet. I slutändan går man ut starkare av dem och kan se tillbaks på dem sedan. För det finns alltid ett före, mitt i och efter.

Om någon undrar så är min byxdress jag har på mig från Pernilla Wahlgren kollektion från GEKÅS.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

14

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

14 Comments

 • Netti Starby

  Förstår att du saknar att ha naglar men det är klokt att du prioriterar bort dom för ekonomin. Vilka härliga drömmar du har inför sommaren och hoppas att ni får till något som inte kostar för mycket. Kramis ❤

 • Sandra

  Vist blir det snyggare på salong än när man gör sjölv hemma. Men som du skriver så är ju sparandet ett prio just nu och din nacke betyder ju mest. Så är bra att du lyssnar på kroppen. 🌺
  Mys resa i Sverige är en härlig upplevelse som man borde göra oftare om sommaren tycker jag. Finns så många fantastiska platser. Men jag förstår dig kring Grekland resan. Det vore ju kanon. Jag håller tummarna för att din nacke har läkt till sommaren och att ni kan komma iväg.
  Ha en jätte fin start på veckan!!!

 • Petra

  Förstår att naglarna inte är prio ett nu ,finns så mkt man kan göra själv oxå .jag köpte en nagellampa till min dotter med tillhörande lack från Åhléns så mkt går att göra även hemma om man vill.
  Så skönt att börja planera sommar och semester och som jag längtar dit ni när det är så kallt igen .kram

 • Stegsamlaren

  Visst är det fint med naglar på salong och lyxigt men naglarna du har just nu är fina också, jag tror att det alltid är bra att kolla på vilka utgifter som är nödvändiga eller inte särskilt nu när ekonomin ser ut som den gör, sedan är det klart att när man är sjukskriven så får man mer behov av att spara.. men en lista där man listar de sakerna som man helst vill göra kan göra det mera motiverande att spara..ex om jag skippar detta nu så blir det mera pengar till resan till grekland istället för att känna sig nere och fattig för att man har mindre pengar tillfälligtvis

 • Marlene

  Du ska absolut inte klandra dej själv om det inte blir något Grekland. Det finns mängder med fina ställen i Sverige om ni kan besöka. Det blir säkert jättebra oavsett.

 • Madde

  Många som får spara lite extra nu, och visst blir det tuffare då inkomsten inte är vad den brukar vara. Vi kollade på resa till sommaren, men det kostar så otrolig mycket. Inte värt pengarna känner vi.

 • Maria

  Förstår om det blir tråkigt att inte göra naglar. Men samtidigt förstår jag din situation. Man ska kunna sitta länge utan att få ont i nacken. Hoppas det blir bra snart ❤️

 • Elina

  Det är klart att ekonomin blir påverkad när man är sjukskriven. Man fick tänka ett extra varv när man var föräldraledig också för att kunna spara undan lite.
  Ett sommarhus i Sverige låter också väldigt underbart!

 • fighterwomen09

  Så är det ju. Finns fördelar med allt. Fördelen att gå hemma. Är att det är rett skönt. Behöver inte stressa med hemma sysslor. Utan kan ta det i sin takt 🙂. Kan handla utan att det är allt för mycket folk.

  Att fixa sig i hår & naglar ligger ju i unna sig facket. Å det är ju något måste. Å har man en tight budget. Så kanske inte något man prioterar. Utan har man råd eller inte. Jag fixa inte mina naglar eller gick till frissan ofta när jag var arbetslös eller sjukskriven.

  Även fast utomlands är Nice. Så kan även ett fint hus på en fin plats i Sverige inte vara så dumt det heller. Om vädret är bra 😊.

  Du har så tätt i den text du skriver i sist 👍😊❤️.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • corkystyle

  Kan tänka mig att det märks av att man är sjukskriven. Speciellt eftersom allt har gått upp i pris. Förstår att du inte klarar av att sitta still som man måste göra när man gör sina naglar på salong eftersom dui har skadat nacken. Jag tycker det kan vara härligt att välja åka någonstans i Sverige om man inte får flyga. Ni kanske kan göra resan till Grekland senare då du mår bättre och har börjat jobba igen.

 • Popprinsessan

  Funderar ibland på att låta bli att fixa naglarna en period.Tycker att naglarna känns lite svaga efter alla år av nagelfix, och det gör samtidigt att jag drar mig för att sluta gå och fixa dem. Vet hur obehagligt mjuka och sköra de blir när man tar bort gelen.. . Men jag känner ändå att det är en sak jag absolut skulle kunna avstå om jag behöver dra ner på något. Kanske kan du sitta hemma och pilla lite med egna lack för att känna dig lite fin och fixad? Det är så klart inte samma sak, men då kan du ta en hand i taget och behöver inte stitta still så länge.

  Förstår att din familj inte vill åka på semster utan dig <3 Det är ju skillnad om de åker för att du behöver jobba osv, men i detta fallet förstår jag att de hellre vill göra något tillsammans i Sverige om det blir så att du inte kan flyga. Jag hoppas att det löser sig på bästa sätt för er!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *