Min Vardag,  Mina Tankar,  Sund Livsstil

Planera din egen tid och dina mål framåt!

Ta hand om dig själv det finns bara en du ❥

Hej

Veckan har rullat på och den ena dagen har varit bättre och även tvärtom än den andra. Jag älskar och gå runt i myskläder och bara vara som läget är nu. Den här veckan har jag börjat kika på fler serier både från Netflix och från SVT-play. Ska skriva och berätta om dem när jag sett klart dem och ge tips på dem jag anser var bra. De dagarna som nacken varit i schack så har jag och Bella gått lite längre promenader, vi får anpassa oss efter mig helt enkelt. Man får njuta extra av de stunderna.

Ska berätta lite hur jag får min vardag att fungera som sjukskriven

Ta en fotopromenad, det får dig att må bra en stund

En vanlig vardag kan vara jobbig

En vanlig vardag är väl egentligen ingenting spännande att skriva om, då skulle man kunna skriva samma sak varje dag. Fast för min del för att det ska kännas lättare så är det ju viktigt att jag skapar mina egna rutiner där det ingår det jag gör för att ta mig vidare. Det är viktigt att hålla kvar sina rutiner för att lätt kunna få en fungerande vardag när man börjar jobba igen efter en sjukskrivning. Då pratar jag om en längre sjukskrivning. En kortare sjukskrivning brukar vara lätt och komma tillbaks till vardagen igen efter ett par dagar med rätt sov rutiner igen.

Ta en fika med en vän och prata bort tiden en stund

Sätt ihop din egen tidsplan med delmål

Börja även i god tid att se över rutinerna för att övergången ska vara lättare. Det handlar om planering och vilja. Jag är en person som gillar motion, rutiner och äta rätt kost som gör att man har rutiner på sitt mående. Jag håller det nu med som sjukskriven för det är jättelätt att halka in i dåliga vanor när man inte mår bra. Det är mer vanligt än man tror att det blir så. Jag skulle må sämre sedan när rutiner och vardagen är i gång igen när sjukskrivningen är över och jag behövde ta tag i mer än jag skulle behöva. Jag anser då att man skapar mer problem än man behöver då det är rätt lätt egentligen att hålla kvar i sina rutiner bara man försöker.

Vi kan också ha olika mående och må jättedåligt i ångest som exempel som gör att allt känna bara piss och man orkar inte. Det är fullt förståeligt och man gör så gott man kan. Fast en del i ens steg framåt från att ta sig vidare i en sjukskrivning och i ett dåligt mående är just rutiner och att man försöker återgå till den vardagen då man trots allt mådde bra. Det kan vara tufft så även för mig. Fast trots allt så måste man ju ta sig vidare annars så kommet man ju ingenstans utan bara står och stampar i sand som sjunker och man tar sig inte vidare.

Bra tips att ta sig vidare

 • Försök få in vardagliga rutiner
 • Ät frukost, lunch, mellis och middag
 • Rör på dig varje dag och utöka efterhand hur du orkar
 • Frisk luft är bra för ditt mående
 • Gör sådant du mår bra av
 • Ha lite kontakt med kollegor för att det ska bli lättare att komma tillbaks till arbetet
 • Gå ner på stan i de doser du orkar för att känna att du anpassar dig
 • Planera in tid för övergången till arbetet startar igen för att ha en tidsplan tills du är där
 • Gör en personlig tidsplan där du har dina mål. Ändras målen gör du en ny för att du ska se att du gör framsteg.
 • Sömn är så viktigt, planera dina dagar för att även få in rätt sovrutiner.

Lycka till med din tidsplan – Vi är kämpar

Några tips man kan ta med sig som också egentligen är ganska självklara men även så mycket viktigare än man tror. Alla kan man inte göra på en gång. Sätt därför upp mål, delmål och slutmål vart du ska vara inom en viss tidsplan. Blir det inte så, känn dig då inte misslyckad utan korrigera om målen och gör en ny tidsplan. Då kanske du satt för stora mål framåt och får backa bakåt några steg. Att planera sin tidsplan och sina olika delmål är ett sätt att ta sig vidare. Jag har dagar jag bara går osminkad i myskläder, men jag väljer också att ta dagar med mer fint klädd där jag också sminkat mig finare bara för att få känna mig lite extra den dagen. Det kan också göra att man får en gnutta gnista att ta sig vidare framåt.

Lycka till med din tidsplan och jag ska fortsätta med min.

√ En förklaring till mitt mående

 Läs mer om Utmattningssyndrom på 1177 

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

15

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

10 Comments

 • Madde

  Rutiner är så viktigt. Ibland kan det kännas tråkigt, men vi mår bättre av det. Då jag var hos arbetsterapueten så skulle vi kartlägga min vardag. Helt omöjligt med mitt schema. 🙂 Rörelse likaså. Att ha kontakt med jobbet är så viktigt om man ska komma tillbaka

 • Netti Starby

  Låter som att du planerar riktigt bra dina dagar under sjukskrivningen och rutiner är så viktigt. Följer man dina tips så kan jag tänka mig att det blir mycket lättare att komma tillbaka till jobbet efter en längre sjukskrivning. Kramis ❤

 • Stegsamlaren

  ja, att kämpa på med rutinerna fast att det vissa dagar är jättekämpigt är viktigt fast att man är sjukskriven och att göra det man vill och orkar och har roligt av, ag var sjukskriven i nästan 3 månader och man har igen kämpandet med rutinerna när det är dags för vardag och arbete igen..Det underlättar mycket för att komma tillbaka efter sjukskrivningen..

 • Elina

  Jättebra tips! Och precis som du säger är rutiner viktigt och att man har mål som främjar hälsan som dagliga promenader eller sociala kontakter.

 • Michelle

  Så härligt att gå runt i bara pyjamas. Och instämmer helt att det är bra att ha dagar med rutiner men låt dej vilas någon gång med 🥰

 • Mamma C

  Du verkar som du fått en bra planerig på din vardag.
  Visst är det bra att ha rutiner och mål att blicka fram emot.
  Bara att få komma ut en stund om dagen gör en mycket piggare och gladare tycker jag.
  Carin

 • fighterwomen85

  Det är bra att du håller i dina rutiner nu när du är sjukskriven. Jag tror det är viktigt för att inte tappa det helt.
  Jag hållt i mina rutiner & skapat rutiner när jag har varit sjukskriven & arbetslös.

  Sen skilja på vardag & helg på det viset att äta lite godare mellis fredag eftermiddag & kvällen. Så man känner att det är helg. Om man vill. Å kanske ikläder åxå. Att gå lite mer i mys kläder på helgen. Om man inte ska iväg.

  När jag var sjukskriven/arbetslös så var mina mål under veckan att åka & träna, gå på promenader. Komma upp i tid på morgonen. Så jag inte låg i sängen till 11 på veckorna. Utan känns lite trötthet känsla på fredagen. Göra hemma sysslor på veckorna. Så jag hade ledigt på helgen.

  Ska bli kul att läsa vad du har tittat på för serie.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 • Beatrice ☆

  Oh ja, rutiner är väldigt viktigt för i princip alla. Själv studerar jag hemifrån och har kommit ifrån dessa rutiner pga det. Som tur är så har jag barnen som ska iväg till skolan, och tack vare det här kommer jag upp på morgnarna iaf. ☆

 • Amanda Kanterfors

  Rutiner är viktiga och bra att ha, skönt att ni har börjat kunna ta längre promenader för även friskluft är viktigt för måendet som du skriver. Märker själv hur bra jag mår efter att ha varit ute

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *