Pepparbiff -Viktväktarna
Middagstips
Pepparbiff är alltid gott tillsammans med kokt potatis och sås. I går gjorde vi biffar enligt det här receptet och de var toppengoda.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 14
Ingredienser
- Potatis 800 g
- Nötfärs 10% 500 g
- Margarin flytande 80% 1 msk
- Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
- Mjölk 0,5% 1 dl
- Vin, vitt torrt 2 msk, eller cognac/vermouth
- Japansk soja 1 tsk
Gör så här
Koka potatisen. Forma färsen till 6-9 ganska tjocka biffar. Häll grovmalen svartpeppar i en tallrik och rulla biffarna på högkant så att de blir täckta med peppar (inte på ovan- och undersidan, det blir alldeles för starkt).
Bryn biffarna i margarin så att de får fin färg, salta. Krydda ev. med lite vitpeppar. Häll grädden över och låt puttra ett tag, späd med mjölken så att det blir lite mer sås.
Smaka av med soja och cognac/vermouth/vitt vin. Servera tillsammans med potatis och grönsaker.
Tips! Om du använder matlagningsvin som är alkoholfritt fungerar det utmärkt men då behövs det lite mer för att få smak.
√ sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept