Viktväktarna

Scones med dinkel – Viktväktarna

Frukostscones

Låt det enkla bli det godaste: Vår dotter gillar scones, det är bland det godaste brödet hon vet och jag brukar vara en snäll sambo och mamma och baka på kvällen ibland för att det ska finnas till att ta med till skolan och även för till frukost dagen efter.

Nu ville jag anpassa efter viktväktarna och jag tror att det kommer passa fröken lika bra i alla fall. Hon kan ju välja vad hon vill ha på den sedan som hon tycker är gott ❥

8 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 5

Ingredienser

  • Dinkelmjöl 1,5 dl
  • Vetemjöl 2 dl
  • Bakpulver 2 tsk
  • Salt 1 krm
  • Margarin 80% 50g
  • Fil, lättfil 0,5% 1,5 dl, eller 1,5 dl lättmjölk

Gör Så Här

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet och finfördela med fingertopparna till en grynig massa. Rör i fil och salt. Arbeta samman till en lite kladdig deg.

Dela degen i två delar och klicka ut på bakplåtspapper. Platta ut varje del till en rund kaka. Skåra varje kaka i 4 delar.

Grädda i ugn 250° ca 10 min.

√ Scones med dinkel

√ Mer recept från sweetwordsbymirre

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

sweetwordsbymirre.se

Skaffat ny BLOGLOVIN, LÄGG TILL MIG DÄR

6

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *