Viktväktarna

Snabb ris- och grönsaksgryta

Middagstips

Grönsaker blandade tillsammans i en gryta är alltid gott och här kan man ju också variera grönsakerna och även byta ut riset mot bulgur. Det här är en god gryta med härliga och goda smaker tillsammans med wokade grönsakerna.

4 portioner = Hela receptet
Points = Per portion: 6

Ingredienser

Ingredienser
Wokgrönsaker 1000 g
Rapsolja 1 msk
Ris, okokt 2 dl
Krossade tomater 1 förp
Grönsaksbuljong 2 dl
Oregano ½ msk
Gräslök 1 knippe

Gör Så Här

Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Tillsätt ris, tomatkross och buljong. Låt det koka på svag värme ca 15-20 min. Rör om då och då. Krydda med salt, peppar och oregano. Strö över klippt gräslök och servera.

ANTECKNING: Servera med en klick lättyoghurt och chilliflakes strött ovanpå!


√ Receptkälla Snabb ris och grönsaksgryta

√ Mer recept från sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

1

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *