Min Vardag,  Mina Tankar,  Mirre,  Mirres Foto,  Mirres Outfit

Snöflingor på min kind

Den vintertid nu kommer

Idag vaknade vi till snöig måndag och kallt. Det var dock skönt när jag var ut och gick förrut. Med rätta kläderna så är det skönt. Det var friskt och man kom igång. Idag är det höstlov och för Bellis på första höstlovsdagen så är hon med två av sina klasskompisar på ett ridläger idag. De kommer få känna på hur det är att vara i ett stall och hur man sköter hästarna för att väcka instresset. Jag vet inte allt som de skulle göra, hon får berätta då hon kommer hem.

Julen kommer i december

Har ni fått någon längtan eller känsla för julen än? När man kommer till butikerna då är det ju jul och pyssel lite överallt. Jag älskar julen och allt som hör den till. Det jag kan tycka dock är att det är för tidigt än. Jag har sett att fler på facebook redan börjat med att plocka fram. Jag var mer ivrig förr och satt upp advent tidigre än sig bör. Numera blir det den veckan som advent är och jag brukar försöka få upp på onsdagen den veckan som gäller.

Jag tycker var sak har sin tid och det är trots allt fortfarande höst och träden är fortfarande höstfärgade. Bellis fyller år i november och innan dess kommer det inte in något juligt här. Det är tredje december som första advent är i år. Bellis fyller år 23:e november. Det blir kalas där omkring någonstans så efter det sedan kan jag börja smyga in efterhand. Tar man fram för tidigt så kommer man jun tröttna på det redan efter jul och man börjar plocka bort redan innan nyår.

➤ Vad tycker ni om att det redan är i gång med julen? När tycker du att man ska sätta fram advent?

√ Mer Från sweetwordsbymirre

 Plånboksvänliga höstlovsaktiviteter

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

18 Comments

 • Tess

  Vad mysigt att ni har fått snö fina du 🙂 Ja julen kan va mysig men inte fått den riktiga julkänslan ännu tyvärr.. men hoppas att den kommer nu i år ist 🙂 Kraaam ❤

 • corkystyle

  Jag tycker det är för tidigt nu att börja pynta med julsaker. Jag själv brukar inte pynta då jag åker upp till mamma för att vara där över julen. Däremot har jag börjat använda både min vinterjacka och mina vinterskor då det blir kallt om dagarna. Sen känns det lite riskabelt att gå i sneakers då det kan bli halt.

 • petra

  Första advent känns rimligt eller några dar innan så man slipper stressa fram allt för det är alltid ngn lampa eller batteri som behöver bytas ut, sne får folk göra som de vill och är det snö gör det inte så mkt om man plockar fram tidigare men jag har noll julkänsla detta år men kanske kommer.så kul med ridläger för dottern spännande,kram

 • Popprinsessan

  Tycker att det är för tidigt med både snö & julsaker! Nu är det höst & var sak har ju sin tid.

  Jag har inte så mkt rött utan mest vintervitt hemma i december & jag älskar det. Då! Inte nu 🙂

 • Linda Odelmar

  Upptäckte nu att jag skrivit ett nästan lika blogginlägg som du. Antar att det lätt blir så när det snöar att man tänker på liknande saker Jag brukar börja med pyntandet efter den 28 november när lilla dottern fyller år men även här finns känslan av att många startat julen tidigt i år

 • figterwomen85

  Man brukar säga: finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder. Ligger något i det 😊. Jag brukar inte klaga. Men vist. Det är inte kul när det är mulet väder i flera dagar. Det tycker jag är iför inte kul vilken årstid det än är. Regn är mysigt på sommaren tycker jag. Men inte nu på hösten 🍁💦.
  Vad kul att Bellis är på ridläger 🐴😊. Hoppas att hon tycker det är kul. Det är gemenskap att vara i stallet med andra.
  Jag är helt med dig! 🙌🏼. Affärenerna pyntar för kul för tidigt. Jag pyntar inte förräns advent. Pyntar jag åxå för tidigt så tröttnar jag på det med snabbt. Å det vill jag ju inte före själva jul helgen. Min mamma fyller 24 november. Innan den dagen pyntar jag inte 🎅🎁🌟🎄.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *