Bella,  Bellis,  Min Vardag

Svårflirtad årstid med kläder

Hej Kära Bloggvänner

I veckan som varit har vi haft påsklov här och det kantrades första delen av veckan med extremt snorig näsa på tösen. Fler kompisar ville leka, men vi fick styra undan det. Jag vet inte om det är pollenallergi eller förkylning. Därför ringde jag t.o.m vårdcentralen för att få råd vad man kan göra med en som är 10,5 år. Jag gjorde det med tanke på att hon varit snorig nu flera gånger sedan i januari. Receptfria pollenmediciner är det åldersgräns 13 år på. Det instämde även sköterskan med, att om det förvärras eller kvarstår skulle vi återkoppla och få en tid till doktor som kan skriva ut annan pollenmedicin.

Därför skulle vi i dagsläget klassa henne som förkyld helt enkelt. Det la sig till onsdagen, torsdagen där omkring. Det hade nog förmodligen att göra med att vi fick ” HEJ MITT VINTERLAND” igen. Det var inte nådigt vad mycket snö det kom där på torsdagskvällen och hela fredagen.

Påsklov med kompishäng

Snön smälte undan ganska så fort och idag söndag är det inte kvar längre. Bellis vart ju som jag skrev bättre i ”förkylningen” och i går lördag tog BQ med Bellis och hennes kompis till badhuset. De hade jättekul och lekte loss i flera timmar. Idag söndag har hon lekt med en anna kompis. Först var de här och lekte samt åt lunch. Efter det sedan hämtade kompisens pappa upp dem och de lekte och åt middag hemma hos kompisen. En perfekt helg med kompisar och trevligt avslut på påsklovet för Bellis. De lekte från klockan elva till 19 på kvällen och ville dessutom sova över hos kompisen. De försökte överala oss föräldar där ett tag. Det får vara ett kommande önskemål en helgdag då det inte är skola dagen efter.

Från vinter till vår, eller tvärtom?

Jag och Bellis har gjort trevlig saker ändå, pysslat, varit till stan, biblitoket, spela spel och även annat. Mot slutet av veckan fick jag ont i magen och har mått illa. Jag kan vara så efter en fredagskväll då det är vår dag i veckan som vi unnar oss extra gott. Då kan det vara så att det är för mycket av det goda för min del. Eller så fick jag någon magåkomma som satt i några dagar. Jag har därför hållit mig hemma i helgen. Promenader har vi varit på och det är lite roligt vilka kontraster det varit. Man har varit utan mössa med vårjacka och man har även varit fullt mudderat klädd med vinterkläder och vinterskor.

Svårflörtad årstid med ytterkläder

Nu kommer denna övergång då det är så svårt med kläder, framför allt för tösen. Ja, Bellis är inte den som sätter på sig överdragskläder för att skydda sina kläder om det inte är kallt ute. Därför måste hon ha något som är smidigt. Det är svårt tycker jag, hon sätter verkligen inte på sig om det inte är nödvändigt. Så är det nog för alla i den åldern när de är i skolan. Att mamma och pappa säger att de måste fortsatt klä sig för att inte ligga sjuka om någon vecka, det tror jag inte de har i åtanke just när det är stundens hetta och det är rast. Vi har skaffat nya fleecekläder och även softshell-överdrag. Dock tror jag inte hon kommer använda det mitt på dagen i morgon.

√ Mer från Bellis sweetwordsbymirre

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

4

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

12 Comments

 • Popprinsessan

  Nej, vädret är verkligen knepigt just nu! Vi har dock inte alls fått så mycket snö som er så det är iaf skönt. Men det kan vara vinterjackan på morgonpromenaden med hunden, och en tunnare på lunchen. Både igår och idag satt jag på uteservering helt utan jacka… funderade just på om jag ska köpa en vårjacka, eller om jag ska nöja mig med det jag har i garderoben. Hade gärna velat ha något nytt, men vet inte riktigt vad, för plöstligt blir det säkert sommarvärme då! 😀

  • sweetwordsbymirre

   Jag måste verkligen köpa lite nytt och ja vårjackan är en av dem. Jag har dock inte hittat ngn jag gillar, tycker att man hittar mer på nätet tyvärr. Fast när det gäller jackor vill jag helst prova på plats. Dessutom har jag presentkort jag tänkt använda till det också.

 • Madde

  Helt klart är det ett konstigt väder ute nu. Trodde verkligen inte att det skulle komma mer snö då det ändå var rätt så varmt i luften. Det är väl ändå kul att få leka med kompisar då man är ledig. Badhus är alltid uppskattat.

  • sweetwordsbymirre

   Ja samt nu när hon är större märker man också att hon behärskar mer i badhuset också till min förtret emellanåt. Man ser på det med skräckblandad förtjusning. Hon vågar ju hoppa i det djupa vattnet och jag har alltid hög puls då. Ja jättefina kompisar =D

 • corkystyle

  Kul att hon blev bättre i förkylningen och kunde leka med kompisar. Så roligt att hon kunde gå till badhuset med BQ och en kompis. Det där med att det kan vara svårt att förstå för barn att man inte kan gå för tunt klädd för att inte bli förkyld håller jag med om. Kan tycka själv att det ibland kan vara svårt att veta hur man ska klä sig. Känner ingen det där att man kan få problem med magen om man ätit för mycket av något gott.

  • sweetwordsbymirre

   Ja det är svårt, för barnen svettas ju mer eftersom de leker mer och då klär de av sig och märker inte alltid att de är kalla det är ju då de kan vara så att de blir sjuka sedan. Ja magen pallar inte hur mycket som helst. Vi äter inte särskillt mycket, men min mage reagerar med tanke på att jag håller igen i veckan och då slår den ifrån när det är för mycket gott. Fast samtidigt tycker jag att man måste få unna sig också.

 • fighterwomen09

  Drygt med förkylningen 😕på Bellis. Låter tyvärr som pollenallergi. Men ni får se. Hoppas att det blir bättre oavsett vad utgången blir 🌸.
  Ja, vädret är bra knepigt. En dag vår värme 🌷nästa dag vinter väder ❄️😅.
  Drygt att du fick ont i magen. Det kan jag med känna. Att det blir för mycket av det goda. Så var det i helgen för mig. Men så blir det ibland. Ibland är det bra att något i kroppen säger ifrån då & man kan ana vad det är. Å man tänker till. Än att det inte känns något & man fortsätter fast man vet att det inte är bra.

  Kul att Bellis har lekt med vänner hela helgen 😀. Mm kommer in i en ålder där dem vill sova över hos varann.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  • sweetwordsbymirre

   Ja det kan nog vara så att hon har det, man vet ju inte. Idag har hon klagat på kli och klåda samt kli i ögonen. Ja min mage pallar inte för hur mycket som helst. Nu äter vi inte enormt stora mängder, men tillräckligt eftersom jag håller igen i veckorna, då är det föfr mycket. Ja gulligt att hon ville sova över, kanske skulle vara i helgen som kommer istället.

 • Petra

  Så roligt Bellis har haft det med kompisar 👯‍♂️ ja men detta väder är så opålitligt ena dagen 15 grader varmt sen -med snö ❄️ kram o fin kväll

  • sweetwordsbymirre

   Ja verkligen kontraster och man kan ju då inte klara av alla svägnignar och klart det kan slå ut en med förkylningar. Ja hon har så fina kompisar, roligt att hon lekte med dem.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *