Min Vardag,  Sund Livsstil

Tro på ditt tillfrisknande

Bild tagen precis nu februari -2024

Hej

Snön vräker verkligen ner utanför fönstret och bilarna är snögubbar. Det visar – 4 grader ute och det är väl egentligen ganska så perfekt snögubbs-väder för barnen på förskolan och skolan. Bellis har alltid bra kläder, vi är noga med vad vi köper för kläder åt henne. Dock så har vi en extra uppsättning så hon kan skifta från en dag till den andra så kläderna hinner att torka emellan, likaså med vinterstövlar. Svårt att hinna få det helt torrt över kvällen, natten annars.

Ensamt och skillnad från i fjol

Jag kollade igenom gamla bilder från i fjol och då var det barmark och plusgrader ute samma tid förra året. Det såg superhärligt ut och så mycket lättare att ta sig fram. Jag hör dock till dem som älskar vintern och det gör jag nu med. Det som fått mig att ändra mig just i år, det är ju för att det är risker för mig när jag är ute och går i detta vädret. Risk att jag sträcker mig så nacken blir sämre. Även då man är sjukskriven så är det så mycket mer långsamt och ensamt.

Därför känner jag mig mer instängd denna vintern. Hade det varit vår, sommar eller höst hade jag ju kommit ut mer på ett annat sätt. Bara att ta en promenad och sätta sig i solljus sådär som Bellis och jag gör nedan blir ju ett sätt att komma ut. Det ger ju ingen inspiration till att göra nu när det öser av snö utanför.

Bilder från Februari 2023

Att försöka hålla fast vid det man hade

För att fortsatt hålla mig i form gör jag lätta träningspass som jag gör här hemma. Jag får äta väldigt sunt och äter mig ej proppmätt. Minskar på kalorier och kolhydrater i min vardag. Jag håller faktiskt min vikt trots att jag inte kan gå och löpa som jag gjorde innan. Därför får jag tänka mer medvetet nu än innan. Det är dock väldigt lätt att göra tvärtom istället då man är sjukskriven. Jag menar att man lägger allt åt sidan och man tänker ”Jag tar tag i det sedan då du mår bra igen”, den menningen har jag fått av flera sedan jag blev sjukskriven.

De menar ju bara väl att jag ska ta tiden nu att vila och ta tag i allt annat sedan. Det är en viss poäng i det, men ändå inte. Viss dagar vilar jag och ligger i soffan eller sängen och kikar på film eller serier. Vissa dagar är jag ute och går och för in lätt träning.

Piffa upp en sjukskrivning med lite färgglatt

Gör det du kan för att må bättre

Nej det fungerar inte så för mig. Att göra det man kan och får det är rätt för mig. Man ska inte belasta sig och inte trötta ut sig så man blir sämre. Fast något kan man göra och för mig är det att korrigera kosten så att jag håller vikten och formen. Samt träna det jag kan, det blir för jobbigt sedan att ta tag i allting sedan när vardagen och jobbvardagen kommer tillbaka igen. Då räcker det att komma tillbaks till en vardag med jobb och de rutinerna igen. Kroppen behöver träna även vid sjukskrivning och för mig är det lätt träning och avslappning. Ett uträknat träningsprogram som är för mig och mina smärtor och problem. Skulle jag inte göra dem skulle jag inte komma vidare alls.

Nu säger jag inte att man inte ska vila, för har man jätteont ska man vila. Det jag säger är att man ska smyga in träning och stretching av musker i den mån man orkar och kan för smärtan. Lätt träning bygger upp och stabiliser dig och på det sättet kommer man också framåt. Sedan är vi alla olika, vi får göra precis som vi själva vill. Fast frågar du min fysioterapeut och min friskvårdbehandlare så är det just ett lätt träningsprogram jag ska göra då jag har ont för att påskynda processen och också förebygga så det inte blir sämre eller permanent.

Fler användbara länkar

 Massage Hemma – Curam

√ Läs mer om Biofrost

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

8

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

6 Comments

 • Amanda Kanterfors

  Ja det har kommit mycket snö här också och jag som sitter i rullstol tycker inte alls detta är kul. Blir svårare att köra rullstol i snö. Ja jag håller med dig att man måste röra på sig men vi är ju alla olika som du säger, så det är ju inviduellt hur mycket och hur lite 🙂

 • Netti Starby

  Jag har varit riktigt less på vintern redan innan nyår och har aldrig gillat vinter. Men hoppas att det snart vänder och att vi får vår skapligt tidigt. Vad skönt att du håller dig i form och så starkt av dig som drar ner på maten. Något som är min stora svaghet. Kramis ❤

 • Elina

  Jag håller med dig att det är viktigt att fortsätta träna när man är sjukskriven, det kanske till och med är viktigare då för att hålla igång kroppen i den mån det går.
  Tråkigt att du känner dig instängd nu när det är vinter, men helt förståeligt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *