Kycklingkebab i pitabröd
Middagstips
Enkelt och gott recept på en fräsch sallad med kyckling. Man steker kycklingen tills den fått en karamelliserad yta då blir det så mycket godare. Vi hade lite ciabattabröd till som gjorde sig gott till.
4 portioner = Hela receptet
Points = per portion: 8
Ingredienser
- Kycklingbröstfilé 600 g
- Olivolja 2 tsk
- Torra kryddor 2 tsk, 2-3 tsk kebabkrydda
- Sallad ½ huvud(en)
- Cocktailtomater 250 g
- Gurka ½ st
- Lök 1 st, röd/röda
- Färskost 4% 200 g
- Vitlök 1 klyfta(or)
- Pitabröd 4 st
Gör så här
- Strimla kyckling tunt. Blanda ihop olja och kebabkrydda och lägg tillsammans med kyckling i en plastpåse. Se till att alla bitar täcks av olja och marinera minst 15 min.
- Strimla sallad, halvera tomater och skiva gurka. Skala och skiva lök.
- Stek kyckling i en panna tills den är genomstekt och fått fin färg.
- Blanda ihop färskost med pressad vitlök, salt och peppar.
- Fyll pitabröd med sallad, kyckling och färskost.
√ Kycklingkebab i pitabröd med vitlöksfärskost
√ sweetwordsbymirre – Viktväktarna
Välkommen åter och ser fram emot att ses igen
Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept
4 Comments
Madde
Det såg riktigt gott ut. Enkla recept är alltid bäst speciellt då man inte har allt för lång tid på sig att fixa något efter träning eller jobb.
sweetwordsbymirre
Ja håller med, en vardag innehåller inte alltid tid för att göra stora middagar. Dock vill man ju så mycket det går laga maten sj. Detta är då ett toppenbra recept.
Enna
Det lät gott!
sweetwordsbymirre
Jättegott