Mirre,  Viktväktarna

Chokladmuffins med banan

Fikatips

Chokladmuffins är alltid gott och något som är bra att ha hemma i frysen och bjuda på vid besök. Här tipsar jag om Chokladmuffins med banan från viktväktarna.

11 Portioner = Hela receptet
Points = per muffins
1

Ingredienser

  • Banan 450 g, ca 4 st väl mogna
  • Ägg 4 st
  • Kakao 25 g
  • Choklad mörk 20 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg banan, ägg och kakao i en matberedare och kör till en slät puré. Fördela smeten i 11 muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen 15-20 minuter tills de inte är kletiga (kolla av med provsticka). Låt svalna på galler.
  3. Smält chokladen och ringla ut över muffinsen. Låt svalna innan servering. På mina muffins är det små mindre chokladbitar, blir väl någon points mer om man gör så.

 Chokladmuffins med banan

√  sweetwordsbymirre – Viktväktarna

Välkommen åter och ser fram emot att ses igen

Jag har fått godkänt av viktväktarna att lägga ut deras recept

sweetwordsbymirre.se

10

Hej, välkomna till mig. Jag heter Mirre och jag är skribent här på sweetwordsbymirre. Jag lägger ut mycket recept från Viktväktarna, så ni kan njuta av dem här inne. Jag har även stort fokus på foto, resor, bakning, mode och andra tips. Jag är uppvuxen på Östkusten och vackra staden Oskarshamn. Numera är jag dalkulla och bor i södra Dalarna. Mamma till Bellis och sambo sedan 24 år tillbaks till min partner BQ. Välkomna hit.

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *